Hirdetés
Európa

Ők voltak az Euroliga évad legjobbjai:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Fenerbahce győzelmével ért véget a 2024-es Euroliga Final4 Mersinben. A négyes döntő szombati szünnapján elegáns gálaműsor keretében osztották ki az évad egyéni díjait. Amolyan szezonzáróként, nézzük, hogy kik lettek a legjobbak.

A 2023/2024-es évad legértékesebb játékosa Emma Meesseman (Fenerbahce Alagoz Holding) lett, aki megvédte címét, hiszen egy évvel ezelőtt is MVP-nek választották. Idén az alapszakaszban 17.7 pontot átlagolt 57.4%-os mezőnymutatóval. Emellett 5.9 lepattanó és 4.7 gólpassz szerepelt a statisztikai lapján. A teljesítmény-index átlaga 23.9-es volt.

A 2023/2024-es évad első ötösét Marina Mabrey (CBK Mersin), Kayla McBride (Fenerbahce Alagoz Holding), Leonie Fiebich (Casademont Zaragoza), Emma Meesseman (Fenerbahce Alagoz Holding) és Ezi Magbegor (ZVVZ USK Praha) alkotja.

A második ötöst pedig Yvonne Anderson (Fenerbahce Alagoz Holding), Kennedy Burke (Villeneuve d’Ascq LM), Valeriane Ayayi (ZVVZ USK Praha), Janelle Salaun (Villeneuve d’Ascq LM) és Elizabeth Williams (Cukurova Basketbol Mersin).

Az év védőjátékosának járó elismerést Yvonne Anderson (Fenerbahce Alagoz Holding) kapta.

Az év fiatalja Sika Kone (Perfumerias Avenida) lett. A Salamanca Maliból érkezett tehetsége 12.2 pontot és 7.1 lepattanót átlagolt

Az év edzője díjat Rachid Meziane (Villeneuve d’Ascq LM) kapta.

A FIBA az idei évtől kezdve a Euroleague Awards alkalmával életműdíjat is kioszt. Olyan sportolókat, szakembereket díjazva ezzel, akik sokat tettek pályán és pályán kívül a női kosárlabdáért. Az első ilyen díjat Sonja Vasic, a szerbek klasszisa kapta.

A klub-kiválóság díját a Casademont Zaragoza vihette haza, akik első Euroliga szezonjukban rögtön negyeddöntőbe jutottak.

Az év legszebb játékában, jelenetében magyar kötődést is rögzíthettünk, hiszen Destiny Slocum (Serco UNI Győr) alábbi megoldását díjazták:

Hirdetés