Hirdetés
Archivum

Október 8-án rajtol az Adria Liga újabb szezonja:

:

Hirdetés

A botrányosan véget ért legutóbbi szezon után október 8-án horvát csapatok nélkül, szerb és bosnyák dominanciával indul útjára az Adria Liga 2011/2012-es kiírása.

Márciusban botrányos körülmények között ért véget az Adria Liga 2010/2011-es szezonja. Kezdõdött minden azzal, hogy a négyes döntõ helyszínét az utolsó pillanatban változtatták meg és Belgrád helyet Sibenik adott otthont a végjátéknak. Pontosabban adott volna, mert az utolsó pillanatban a belgrádi csapat lemondta a részvételt.

A nem mindennapi elõzmények után végül Gospic-Sibenik finálét rendeztek volna, de ekkor a Gospic nem állt ki a döntõre, mert érvelésük szerint a Silbenik az átigazolási határidõ lejárta után szerzõdtette az amerikai légiósát Lindsey Wilsont. Ebben a helyzetben a döntõt 20-0-val kapta meg a Sibenik.

A botrányos végkifejlet után az Adria Liga irányító testülete a nõi versenysorozatot teljesen átszervezte. A jövõ évi kiírás öt szerb, három bosnyák, egy-egy szlovén és montenegrói alakulat részvételével kerül megrendezésre.

Szerbiát a Partizan Galenika, a Hemofarm, a Radivoj Korac, a Vozdovac és a Vojvodina képviseli. Boszniából a Celik Zenica, a Mladi Krajisnik és a Sloboda gárdája érkezik. Szlovéniából az Athlete Celje, míg Montenegróból a Jedinstvo Bijelo Polje alakulata vesz részt a sorozatban.

Az alapszakasz október 8-án kezdõdik és február 25-én ér véget. A csapatok két teljes kört, azaz 18 mérkõzést játszanak és az alapszakasz elsõ négy helyezettje jut a négyes döntõbe. A Final Four küzdelmeire március 3-án és 4-án kerül sor.

Hirdetés