Hirdetés
Európa

Októbertől a szokott rendben folytatnák Pöstyénben



:

:

Hirdetés

Ebben a korábban még nem tapasztalt helyzetben mindig érdemes egy kis kitekintést tenni, hogy a környező nemzetek élcsapatai miként készülnek a folytatásra. A napokban Szlovákiából a Pieštanske Čajky tett ki egy közleményt a hivatalos honlapjára. A pöstyéni klub összességében bizakodó hangvételben tájékoztatta szurkolóit, októberben ott folytatnák, ahol a világjárvány előtt abbahagyták.

A Pieštanske Čajky tavaszra két regionális sorozatot jelölt meg célként. Az EWBL és a CEWL négyes döntőjében is érdekeltek voltak, de végül már egyiket sem lehetett megrendezni. “Mindenkinek a klubnál nagy céljai voltak és jó szezont futottunk. Bajnoki címért kellett volna küzdenünk és érdekeltek voltunk az EWBL, illetve a CEWL végső tornáin is.” – mondta Bronislava Borovičková, aki egykori válogatott játékosból lett a klub ügyvezetője.

A pöstyéniek edzőváltás mellett döntöttek. Richard Kucsa vezetőedző lejáró szerződését nem hosszabbították meg a klubnál. “Jelenleg az első számú feladat megtalálni az új edzőnket. Megvannak a kiszemeltek és zajlanak a tárgyalások. Két héten belül ismertethetjük a nevét.” – tette hozzá az ügyvezető.

A járvánnyal járó gazdasági válság ellenére Pöstyében ott folytatnák, ahol március elején minden abbamaradt.

A játékosok és a stáb tagjai a szezonra a szerződés szerinti teljes bérüket megkapják. Ez nem jellemző a szlovák sportban. Ez is mutatja, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk és komoly projekt a Pieštanske Čajky. Nagyon hálásak lehetünk ezért a tulajdonosi körnek. Ígéretünk van arra, hogy a következő szezonra hasonló lehetőségeink lesznek, mint idén. Természetesen sok minden függ attól, hogy meddig tarthat ez a helyzet. 

– tette hozzá Bronislava Borovičková, aki kollégáival együtt várja a további hatósági döntéseket.

“Nehéz pozitívnak maradni mostanában, mert nem látjuk, hogy mikor és milyen ütemben jöhetnek az enyhítések. Akár az edzéslehetőségeket, akár a sportrendezvények lebonyolítását tekintve. Nagy kérdés az is, hogy mi lesz azokkal a nemzetközi sorozatokkal, amik a klubnál prioritást élveztek az elmúlt időszakban. Sok kérdőjel van, de úgy készülünk, hogy a szezon a szokott rendben indul október elején.” – összegzett a pöstyéni ügyvezető.

Fotó: Facebook.com/PiestanskeCajky

 

Hirdetés