Hirdetés
USA

Olaf Lange a Chicago Sky szakmai stábjában:

:

Hirdetés

A WNBA-ben szereplő Chicago Sky a hivatalos honlapján bejelentette, hogy csatlakozik James Wade vezetőedző stábjához Olaf Lange.

A Chicago Sky sikeres szezont zárt ősszel. Bejutottak a rájátszás második körébe és James Wade az “Év edzője” elismerést is megkapta.

“Maradéktalanul nem lehetünk elégedettek az elmúlt szezonnal. Hiszem, hogy Olaf érkezésével még közelebb kerülhetünk a nagy célunk eléréséhez.” – fogalmazott James Wade a klub közleményében. Érdekesség, hogy a két szakember dolgozott együtt Jekatyerinburgban. Akkor Lange volt a vezetőedző és Wade a segítője.

Olaf Langét talán senkinek nem kell bemutatni, aki követte az elmúlt két évtizedben a női kosárlabdát. A Wuppertal vezetőedzőjeként ismertté vált szakember hat éven át vezette a Jekatyerinburgot. Öt orosz bajnoki cím és két Euroliga győzelem a mérlege. Legutóbb orosz szövetségi kapitányként dolgozott, de az Egyesült Államokban is rendre munkát vállalt. A San Antonio Stars, a Phoenix Mercury és a Los Angeles Sparks stábjában is dolgozott.

Lange a Chicago Sky-nál betöltött pozíciója mellett a tervek szerint az ausztrál válogatottnál majd felesége Sandry Brondello munkáját is segíti az előttünk álló olimpiai évben. Brondello az ausztrál szövetségi kapitányi feladatai mellett a Phoenix Mercury vezetőedzője.

Fotó: Chicago Sk

Hirdetés