Hirdetés
Archivum

Olaf Lange távozik a Jekatyerinburgtól:

:

Hirdetés

Miután szerdán magabiztosan 96-53-ra legyõzte az UMMC Jekatyerinburg a Nagyezsda Orenburgot, egy váratlan bejelentés érkezett. Távozik a Jekatyerinburg együttesétõl a vezetõedzõ Olaf Lange.

A Jekatyerinburg honlapján a váltással kapcsolatban egy szûkszavú közlemény jelent meg „Köszönjük Olaf!” címmel. Ebben mindössze arról tájékoztat az orosz klub, hogy „családi okok miatt” a német szakember távozik a klubtól.

Lange 2012-ben vette át a Jekatyerinburg irányítását. A vezetésével kétszer nyert Euroligát (2013, 2016) az orosz sztárcsapat. Ezekben az években a FIBA Európai Szuperkupáját is elhódították. Emellett öt orosz bajnoki cím és három orosz kupagyõzelem a német szakvezetõ mérlege.

A klub közleménye további sikeres munkát kívánt az orosz válogatotthoz, mely azt mutatja, hogy Lange azon pozíciója megmaradt. Egyelõre nem jelentették be a Jekatyerinburg új vezetõedzõjét.

Nagy volt a nyüzsgés a Jekatyerinburg szerdai Euroliga mérkõzése után. Lange távozása mellett ugyanis Maya Moore érkezése is lázban tartotta a közvéleményt. A világklasszis amerikai játékos már a helyszínen tekintette meg új csapata mérkõzését.

Hirdetés