Hirdetés
Utánpótlás

Oláh Fruzsina eredményes játéka a DVTK utánpótlásában:

:

Hirdetés

Oláh Fruzsina, a DVTK U18 Junior csapatának 16 éves irányító, bedobó játékosa. A 2020/2021-es szezon Országos Junior bajnokságának 2. fordulójában és a női amatőr NB I. Zöld-csoportjának 5. fordulójában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mindkét mérkőzésen 30 pont felett dobott, amivel a legtöbb pontot szerző játékos lett a mérkőzéseken – olvasható a DVTK honlapján, mely interjút készített a fiatal játékossal.

 Hogyan kezdtél el kosárlabdázni?
– 6 évvel ezelőtt, 10 évesen kezdtem el kosárlabdázni valójában véletlenül. Előtte kézilabdáztam Ózdon, az iskolámban, melynek időpontját megváltoztatták, így egy kosárlabda edzésre tévedtem be. Ott maradtam, kipróbáltam, és azóta is pattogtatom a kosárlabdát. Kaptam egy lehetőséget, hogy Miskolcon tanuljak és kosárlabdázzak, aminek nagyon örültem, mert megszerettem a kosárlabdát, és éreztem, hogy a DVTK-nál jó helyem lesz.

– Milyen érzésekkel tölt el az, amikor a kosárlabdára gondolsz?
– Nagyon jó érzések fognak el, mert szeretem, amit csinálok. A csapattársaimmal nagyon sok időt töltünk együtt az edzéseken, és ezáltal az évek alatt a barátaimmá váltak. Az edzőimre Tóth Viktorra és Tóth Tamásra, pedig példaképként tekintek, nagyon sokat köszönhetek nekik és a klubnak, hogy megteremtik a lehetőséget és a legkiválóbb edzők tanítanak minket. Minden mozdulatunkra odafigyelnek és kijavítják a hibáinkat, nagyon felnézek rájuk.

– Hogyan fér össze a tanulás a kosárlabdával?
– Elég nehéz a sok edzés és mérkőzés miatt, de igyekszem az iskolában is jól teljesíteni. Szerintem nem megy egyik a másik rovására, mert mindkettőt szívvel-lélekkel csinálom, és a legjobb tudásomat adom. Középiskola után, a kosárlabdázás mellett természetesen szeretnék egyetemre is járni.

– Hogy érzed, mennyire veszed ki a részed a csapatmunkából?
– Az elmúlt időben sokat fejlődtünk. Nagyon összetartó csapat a miénk, sokszor a szabadidőnket is együtt töltjük, és ez összekovácsol bennünket. Összeszoktunk már, a pályán is látszik, hogy nagyon egyben van a csapat. Szerintem mindenki nagyon odateszi magát, és jó eredményeket érünk el együtt. A mérkőzések alkalmával is mindig bíztatjuk egymást, hogy a lehető legjobban teljesítsünk.

– Előző szezonban és idén is volt lehetőséged összetartó edzésen részt venni, ez milyen volt számodra?
– Nagyon jól éreztem magam és rendkívül sokat tanulhattam az idősebbektől. Örülök, hogy eljuthattam ilyen összetartó edzésre már kétszer is. A legnagyobb vágyam és célom, hogy bekerüljek a válogatott keretbe, ezért nagyon keményen dolgozom az edzéseken.

– Milyen hosszútávú céljaid vannak a kosárlabdával?
– Szeretnék felkerülni a felnőtt csapatba, ahol értékes játékperceket kaphatok. Tudom, hogy még pár év áll előttem addig, de nagyon várom már ezt a pillanatot. Addig is a saját korosztályomban szeretnék a legjobb lenni.

– Hogyan értékelnéd a legutóbbi két mérkőzést, melyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottál?
– Betegségek hátráltatták a felkészülésünket, és kulcsemberek hiányoztak a mérkőzésekről, de a helyzethez képest nagyon jól sikerült megoldanunk a feladatot, hiszen mind a két mérkőzést megnyertük. Örömmel tölt el, hogy ilyen sok pontot szereztem a csapatnak, remélem a továbbiakban is hasonló sikereket érhetünk el együtt.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés