Hirdetés
Európa

Olasz bajnoki köszöntés a girona-i EL buborékban Allie Quigley-nek:

:

Hirdetés

Gironában az Euroliga C-csoportjának buborékos helyszínén hétfőn este köszöntötték a Famila Schio vezetői, Paolo de Angelis és Raffaella Masciadri, Allie Quigley-t.

Mint ismert honosítottunk, a Jekatyerinburg és a Chicago Sky klasszisa még a 2018/2019-es évadban nyert bajnoki címet az olasz élcsapattal. A sikernek emléket állító csillag formájú kis ékszert a keret többi tagja már megkapta, de a világjárvány miatti tavalyi viharos szezonban nem nyílt alkalmuk a Schio képviselőinek, hogy Quigley-nek átadják ezt az elismerést.

Quigley még 2018 novemberének végén érkezett a Famila Schio-hoz és túlzás nélkül azonnal vezérré lépett elő. Ponterős teljesítménye mellett gólpasszai is sokat lendítettek a csapaton. A Passalacqua Ragusa ellen 3-1-re megnyert bajnoki fináléba MVP-nek is megválasztották.

Abban a szezonban az olasz élvonalban 20 mérkőzésen 15,8 pontot, 4,2 lepattanót és 2,9 gólpasszt átlagolt Quigley. Érdemes kitekinteni a nemzetközi sorozatokra is. Az Euroligában 10 mérkőzésen 29,3 perc alatt 15,7 pont, 3,3 lepattanó és 3,6 gólpassz került a statisztikai lapjára. A Schio a csoportkört követően az Európa Kupában folytathatta, ott négy találkozón 33,4 perc alatt 17,3 pont, 3,8 lepattanó és 4,3 gólpassz volt az átlaga.

Hirdetés