Hirdetés
Európa

Olasz és török rangadóval zárul az év:

:

Hirdetés

Szerdán az utolsó 2020-as európai női kosaras játéknap jön. Olaszországban és Törökországban is nagy rangadót rendeznek.

A török élvonalban 15 órától kerül sor a Galatasaray – Fenerbahce klasszikusra. A két csapat őszi mérkőzését a Fenerbahce hazai pályán 64-61-re nyerte. A Fener azóta is veretlen, míg a Galatának az az egyetlen veresége a bajnokságban. Érdekesség, hogy az isztambuli klasszikuson az elmúlt négy felvonás alkalmával három pont volt a felek között. Teljesen mindegy, hogy mikor, milyen felállásban találkoznak, ennél nagyobb presztízsű párosítás nincs. A Galatát két hete láttuk Sopronban, egy jól támadó gárda. Legutóbb éppen Simon Zsófia csapatát verték. A Fener pedig hétfőn került a címlapokra Alina Iagupova visszahívása miatt.  Kayla McBride, Satou Sabally, Kiah Stokes és Jasmine Thomas a török válogatottak mellett egy brutálisan erős sor, így favoritok lesznek ezen a rangadón is.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

Az olasz bajnokságban 17 órától mérkőzik a tabella első két helyezettje, amikor a veretlenül listavezető Reyer Venezia a 11 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel rendelkező Virtus Bolognát fogadja. A velenceiek magabiztosak idén. A Schio-t is 82-74-re verték és Natasha Howard megszerzésével ezen kisebb előnyüket tarthatják a folytatásban. Sőt, emellett a 2018-as döntős menetelésükhöz hasonlóan a Venezia idén is favorit lehet az Európa Kupában. A Bologna az év meglepetéscsapata. A zseniális formát futó Abby Bishop miatt lapunkban is nagy figyelemmel követtük a szereplésüket. Egyetlen vereségük van idén, amikor a Schio-tól hosszabbítást követően maradtak alul. Komoly teszt lesz mindkét félnek. A velenceiek egy sikerrel az alapszakasz győzelem kapujába érhetnek.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

 

Hirdetés