Hirdetés
Archivum

Olasz – orosz Eb-döntõre készülve:

:

Hirdetés

Vasárnap 20 óra 15 perctõl rendezik a csehországi Klatovy-ban az U20-as Európa-bajnokság fináléját. Oroszország és Olaszország küzd meg az aranyéremért.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Meglepetés döntõre készülhetünk az U20-as Eb-n, hiszen a fináléra legnagyobb esélyesnek tartott két gárda Franciaország és Belgium szombaton a vártnál többet hibázva alulmaradt az elõdöntõben. Ugyanakkor véletlenül sem csak a szerencsének köszönhetik az olaszok és az oroszok a döntõs szereplés jogát. Mindkét csapat kiváló versenyzõi adottságokról tanúbizonyságot téve, a legjobb pillanatban tudása legjavát nyújtva jutott el az aranycsatáig.

Az olaszok Sara Madera és Valeria Trucco kiemelkedõ egyéni teljesítménye mellett extra védekezéssel verték Franciaországot. A riválisukat 15 eladott labdába kényszerítették bele és mindössze 43 ponton tartották. Az oroszokra is jellemzõ a kemény védekezés. Emellett pedig a belgák elleni bravúr kulcsa az volt, hogy magas posztokon dominálni tudtak. Az oroszok veretlenül jutottak a fináléba. Az olaszok ugyan elveszítették az elsõ két csoportmeccsüket, akkor például még a franciáktól is kikaptak 52-34-re, de azóta felfelé ívelõ formát mutatnak.

Nincsenek nagy különbségek a két gárda között az összehasonlító statisztikát figyelve, így küzdõs, pontszegény döntõre számíthatunk. A védekezés terén érdekes lesz figyelni, hogy hol húzzák meg a faulthatárt és ehhez melyik fél fog jobban alkalmazkodni. Az olaszoknak kulcskérdés lehet, hogy távolról feljavuljanak és tartsák a szerzett labdák terén az átlagot. Azaz a meccsenkénti legalább 10-et. Az oroszoknak pedig a palánk alatti dominancia hozhatja meg a sikert. Igaz, az eladott labdáikra nagyon oda kell figyelniük. A 14-es átlag ugyanis kifejezetten magas.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés