Hirdetés
Európa

Olasz szövetségi kapitánya lett Svédországnak:

:

Hirdetés

A kiváló francia szakember François Gomez helyét az olasz válogatott nyáron leköszönő szövetségi kapitánya Marco Crespi veszi át a svéd nemzeti csapat élén.

Fotó: FIBA.Basketball

Svédország a 6. helyen zárt a 2019-es Európa-bajnokságon. Ezzel kivívták a februári olimpiai selejtező-tornán való szereplés jogát. A kiváló eredmény ellenére François Gomez-t nem marasztalták, a francia szakember hónap végén lejáró szerződését nem kívánták meghosszabbítani.

A svéd válogatott új szövetségi kapitánya Marco Crespi lett. Az olasz szakember szerződése október 1-én lép életbe és a felek megállapodása 2023-ig szól. Marco Crespi nyáron az olasz válogatottat irányította az Európa-bajnokságon. Többek között a mieink ellen is láthattuk. Nem érték el a kitűzött célt, az olimpiai selejtezőt, így a rutinos szakember távozása nem volt meglepő.

Marco Crespi 2017-ig a férfi szakágban tevékenykedett. Többek között a férfi válogatottal olimpián is járt másodedzőként. Érzelmekkel teli stílusa, magatartása a mérkőzések alatt még hazájában is a megosztó szakemberek közé sorolja. Ettől függetlenül a svéd szövetség közleménye szerint nagyon bíznak a rutinjában, mely hozzásegítheti válogatottjukat a sikeres olimpiai kvalifikációhoz.

A svédek novemberben a 2021-es Európa-bajnoki selejtező-sorozatban Izrael és Montenegró ellen lépnek pályára.

Hirdetés