Hirdetés
Archivum

Olaszország 3 ponttal verte Törökországot:

:

Hirdetés

A magyar válogatottat is soraiban tudó C-csoport másik csütörtöki mérkõzésén Olaszország 57-54-re legyõzte Törökországot.

Izgalmas mérkõzést láthattunk, ahol az olaszok sok tekintetben hasonló fordítást mutattak be, mint a mieink. A törökök az elsõ negyedben magukhoz ragadták a vezetést. A legnagyobb elõnyük 11 pont volt és 36 percen át szinte végig elõrébb jártak. Az utolsó négy percbe még 49-44-es elõnyükrõl érkeztek a felek.

Az olaszoknál a végjátékban villant meg Cecilia Zandalasini és Giorgia Sottana. Elõbb Zandalasini értékesített egy duplát, majd Sottana egy triplát. Ezzel 49-49-re módosult az állás. Sottana ezt követõen négy büntetõt is higgadtan tett a helyére, illetve egy szép tempót. A hajrában már az olaszok voltak lélektani fölényben.

Az utolsó percbe az olasz gárda 55-52-rõl fordult. Ezúttal sem hibázott Sottana két büntetõnél, amivel 5 pontra növelte csapata elõnyét és eldöntötte a rangadót. A végeredményt Kiah Stokes ziccere alakította ki, de ez már nem befolyásolta a gyõztes kilétét. A 57-54-es olasz siker alkalmával Sottana 16, Zandalasini 13 pontot szerzett. Pénteken 18 óra 30 perctõl Olaszországgal vívjuk második csoportmeccsünket.
 

Eredmény

Törökország – Olaszország 54-57 (17-10, 8-16, 12-10, 17-21)

Statisztika

Hirdetés