Hirdetés
Hirdetés
3x3

Olaszország csoportgyőztes Debrecenben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a debreceni 3×3-as olimpiai selejtező női tornáján. Olaszország a papírformának megfelelően érvényesítette fölényét és Tajvan, illetve Irán legyőzésével megszerezte az első helyet. Az olaszok a mieinkhez hasonlóan egyenes ágon az elődöntőbe jutottak.

A nap nyitó mérkőzésén az olaszok 21-11-re verték Tajvant. Csalóka a nagy különbség, az utolsó négy percbe érkezve 9-7-re még az ázsiai gárda vezetett. Ezt követően azonban érvényesítette fölényét az olasz együttes a mindössze három fővel játszó riválisa ellen. Raelin D’Alie , Chiara Consolini és Giulia Rulli 6-6 pontt ért el, míg Sara Madera 3 egységig jutott.

Fotó: FIBA.Basketball

A nap második találkozóján Tajvan 16-10-ra múlta felül Iránt. A szervezetten játszó tajvani gárda gyorsan fölénybe került és csere nélkül játszva is magabiztosan hozta a kötelezőt, amivel bebiztosította második helyét a csoportban. Ez azt jelenti, hogy a negyeddöntőben Tajvan Észtországgal, míg Irán Hollandiával küzdhet meg.

A nap Olaszország és Irán csatájával zárult. Az olaszok Sara Madera 7, Chiara Consolini 6, illetve Giulia Rulli és Raelin D’Alie 4-4 pontjával 21-5 arányban biztosították be a sikert. Az egypontos dobásokat tekintve a 20-ból 14 kísérletük sikeres volt. A duplákat tekintve pedig 8-ból 3.

Eredmények

Olaszország – Tajvan 21-11
Irán – Tajvan 10-16
Olaszország – Irán 21-5

A csoport végeredménye

Hirdetés