Hirdetés
Archivum

Olaszország ellen a lignano-i negyeddöntõben:

:

Hirdetés

Vasárnap 15 óra 50 perctõl Lignanóban a FIBA 3×3 WS ötödik állomásán a negyeddöntõben a házigazda olaszokkal mérkõzik 3×3-as válogatottunk.

A magyar csapat két gyõzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört. Kanadával szemben alulmaradtunk, míg utána Ukrajnát és Hollandiát nagy csatában sikerült felülmúlni. A Cyesha Goree, Böröndy Vivien, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünk a palánk alatt dominálva, távolról bátran vállalkozva és helyenként kifejezetten jó ütemû betörésekkel továbbra is versenyképes az élmezõnnyel. A domináns centerjátékra építõ kanadaiak ellen akadtak nehéz percek, de az ukránok és a hollandok keménykedését jól reagáltuk le és fizikálisan is rendben vagyunk.

Az olaszok két vereséggel és gyõzelemmel zártak. A spanyoloktól 21-15-re kaptak ki. A 2018-as és a 2019-es világbajnok csatája során Kínával szemben 22-20-ra maradtak alul és egy szenvedõs meccsen verték a románokat. A legjobbjuk természetesen Raelin Marie D’Alie, aki tavaly MVP volt a VB-n. Igazi sztár lett, de személyisége, egyéni megoldásai nem mindig segítik az olaszok csapatjátékát. A manilai nagy menetelésük óta nem találják a ritmust, gyorsaságban, döntések minpõségében ez a gárda már messze elmarad az élmezõnytõl. Ettõl függetlenül kiváló versenyzõk és lebecsülni nem lehet õket.

ÉLÕ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés