Hirdetés
Archivum

Olaszország ellen zárja a csoportkört az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton este lezárul a csoportkör az U16-os Európa-bajnokságon. Válogatottunk a nap utolsó mérkõzését vívja, amikor 21 órától összecsapunk Olaszországgal.

A magyar csapat az elsõ két mérkõzésén alulmaradt aktuális riválisával szemben. Az oroszok elleni pénteki fellépés során azonban a meccs nagyobb részében pontos, hatékony teljesítményt nyújtott válogatottunk. Jó védekezésre alapozva egy-egy egyéni villanással sikerült az orosz gárda ritmusát megtörni támadásban. Ezt jól mutatja, hogy 14 perc alatt szereztek 36 pontot, majd a következõ 26-ban 33-at. Az oroszok a jól ismert erényeiket érvényesítették, rengeteg lepattanót szedtek – különösen a 24 támadó-lepattanójuk a kiemelkedõ – ami magával hozta a második esélybõl elért pontjaik magas számát, illetve a 14 szerzett labdájuk döntõnek bizonyult.

Az olaszok ellen is kulcsfontosságú lesz, hogy taktikus játékkal megtörjük a ritmusukat. Szombati ellenfelünk szintén alulmaradt Oroszországgal szemben, õk ugyanakkor a finneket verték. Ennek megfelelõen még kialakulhat egy hármas körbeverés is Oroszország mögött a csoportban. Az olaszok szintén ott voltak az EYOF-on, de négy helyen cseréltek és így az ottani szereplésükkel párhuzamot vonni nem lehet. Ennek a generációnak a legjobbja Vittoria Blasigh, akit tavaly a Slovenia Ball MVP-jének is megválasztottak. Ezúttal is 14.5 pontos az átlaga.

Ezen olasz generáció a festékben nem annyira domináns, mint más versenyzõ csapataik. A mieinkhez hasonlóan ezt taktikus játékkal és rendkívül szervezett védekezéssel igyekeznek ellensúlyozni. Sok eladott labdába kényszerítik ellenfeleiket és ezekbõl több, mint 21 pontot szereznek mérkõzésenként. Emellett a korosztály átlagait meghaladó hatékonysággal értékesítik a triplákat. Bár nem olyan extra klasszis ez az oalsz alakulat, mint az idén nyáron már Európa-bajnoki aranyérmet nyerõ U20-as és U18-as gárdájuk, ettõl függetlenül erõs ellenfél lesznek.

Hirdetés