Hirdetés
Archivum

Olaszország legyõzésével négy között válogatottunk Lignanóban:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 18-13-ra legyõzte Olaszországot a lignano-i FIBA 3×3 WS torna negyeddöntõjében. Károlyi Andrea együttese ezzel bejutott az elõdöntõbe, ahol a világbajnoki finálé párosítása ismétlõdik meg.

Olaszország ellen már a négy közé jutás volt a tét Lignanóban. Papp duplájával szereztünk vezetést, majd Theodoreán növelte a mieink elõnyét. Ezzel villámrajtot vettünk, 3-0-ra elléptünk. A folytatásban Papp 4-1-re módosította az állást, de egy duplával 4-3-ra visszajöttek a hazaiak. Jó pillanatban jött Goree találata, így 5-3-nál jött el a kis szünet. A meccs középsõ szakasza nagy fordulatokat hozott, elõbb az olaszok 6-6-nál egyenlítettek.

Válogatottunkat nem billentette ki az olasz felzárkózás: 7-7 után Papp betörése és Böröndy duplája 10-7-es elõnyt hozott. A folytatásban pedig Goree percei következtek. Sorozatban 7 pontot szerezve segítette gyõzelemhez a mieinket. A 18-13-as végeredményt pedig Papp betörése hozta el. Válogatottunk, mely mindent kiadott magából ezen a meccsen, a sikerével Jekatyerinburg után ismét bejutott az elõdöntõbe egy FIBA 3×3 WS tornán. Ezúttal a rivális a világbajnoki címvédõ Kína lesz 16 óra 45 perctõl.

Hirdetés