Hirdetés
Európa

Olaszországban még ezt a szezont sem adnák fel:

:

Hirdetés

Az olasz liga közleménye alapján beszámoltunk arról, hogy a csapatok vezetői videó-konferenciát tartottak kedden, amely során konkrét döntést nem hoztak.

Az LBF akkori közleménye arról szólt, hogy a csapatok vezetőinek folyamatosan monitorozniuk kell a közegészségügyi helyzetet saját régióikban. A hatóságokkal történt egyeztetés után mérlegelik, hogy a szezon folytatására felvázolt forgatókönyvek közül melyik működhet.

A Famila Schio ügyvezetője, Paolo de Angelis a Giornale di Vicenza című lapnak beszélt arról, hogy milyen eshetőségekkel számoltak a sportvezetők.

A klubok hangsúlyozták, hogy nem adják fel és a szezont nem kívánják befejezettnek tekinteni. A bajnokság törlését és a bajnokságnak a jelenlegi rangsor alapján történő eredményhirdetését is elleneztük. Mi támogatnánk a jelenlegi rangsorra építve meghirdetett rájátszást, de a bajnoki címet mindenképpen pályán szeretnénk eldönteni.

– fogalmazott a sportvezető a Basketinside portál lapszemléje alapján.

A légiósok egy része már elindult haza. Gyakorlatilag csak a három nagy, a Schio, a Ragusa és a Reyer Venezia tartja magát. Egy esetleges Olasz Kupára már biztosan nem lennének az országban tarthatók a külföldiek. Azzal kapcsolatban felmerült, hogy június végén hazai játékosokkal rendeznék meg a nyolcas döntőt.

Fotó: Basketinside

 

Hirdetés