Hirdetés
Archivum

Olaszország nyerte a 3×3-as Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Kedden délután lezárult Manilában a 3×3-as Világbajnokság. Olaszország a döntõben 16-12-re legyõzte Oroszországot és ezzel megszerezte az aranyérmet. A bronzérmes Franciaország lett.

Hosszabbítást hozó elõdöntõk után vívta ki a fináléban való szereplés jogát Olaszország és Oroszország. A találkozó elején az olaszok kerültek kisebb lépéselõnybe, de 5-3-as vezetésük után 6-5-re fordítottak az oroszok. Innentõl sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A döntõ fordulat a második játékmegszakítás után az utolsó négy percbe fordulva érkezett el. Ekkor az olaszok a 9-8-as elõnyük után még 4 pontot értek el sorozatban, melyre nem érkezett orosz válasz.

A folytatásban 13-8-as állást követõen az extázisban játszó olasz együttes végig õrizte elõnyét. Másfél perccel a vége elõtt már 16-10 állt az eredményjelzõn. Innen a fáradtan mozgó és váratlanul sokat hibázó, pontatlan oroszoknak már nem volt visszaút. A 16-12-es siker alkalmával az olasz válogatottban a késõbb MVP-nek megválasztott és a nõi mezõnyben a torna egyik legnagyobb sztárjának elõlépõ Rae Lin D’alie remekelt, 7 pontot ért el.

A bronzmérkõzésen Franciaország 21-14-re verte Kínát. Egyoldalú találkozó kerekedett, mely során 5 perc játék után 11-5-re vezettek a franciák. A nap végére némileg szétesõ kínai csapat ezt követõen már nem tudott szoros végjátékot kialakítani. Teljesen megérdemelten Franciaország szerezte meg a 3. helyet és ezzel a bronzérmet a tornán. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott a délelõtti órákban a negyeddöntõben búcsúzott.

Az eredményhirdetés alkalmával kiosztották az egyéni díjakat is. Az MVP a világbajnok olasz csapatból Rae Lin D’alie lett, aki 52 pontjával a nõi torna legeredményesebb játékosának bizonyult. Az All-Star csapatba mellé Anna Leshkovtseva (Oroszország) és JiaYin Jiang (Kína) került.

Eredmények

3. helyért
Franciaország – Kína 21-14

Döntõ
Oroszország – Olaszország 12-16

Hirdetés