Hirdetés
Archivum

Olaszország nyerte a szerbek elleni csoportdöntõt Tarantóban:

:

Hirdetés

Szombaton fontos mérkõzésekkel folytatódott a soproni és a tarantói Európa-bajnoki pótselejtezõ tornák programja. A magyar válogatott gyõzelmérõl már beszámoltunk, most nézzük a nemzetközi mérkõzéseket.

A soproni csoportban este Bulgária-Ukrajna rangadóra került sor. Kiélezett találkozó volt, ahol három negyeden át fej-fej mellett haladtak a csapatok. A harmadik etap végén és a negyedik elején azonban 57-50-re megléptek az ukránok, de az elõnyüket nem tudták megõrizni. A sokat hibázó és csapatként nem igazó mûködõ bolgárok játéka összeállt és a 27 pontos Donneka Hodges közel hibátlan büntetõzésének köszönhetõen átvették a vezetést.

A drámai végjátékban az igen tehetséges Iagupova egy büntetõvel egyenlíthetett volna, de dobása leperdült a gyûrûrõl. A bolgárok végül 70-68-ra nyertek, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott az egyetlen veretlen gárda a tornán.


Eredmények
Magyarország–Finnország 65–51 (18–15, 21–11 , 9–10, 17–15)
Ukrajna–Bulgária 68–70 (15–19, 17–17, 21–14, 15–20)

A tarantói csoportban szombaton rendezték a „döntõt” Olaszország és Szerbia válogatottjai között. A találkozót nagy várakozás elõzte meg, de az izgalmak elmaradtak. Az olaszok toronymagasan uralták a mérkõzést és már a szünetben 9 ponttal, 40-31-re vezettek.

A találkozó sorsa a harmadik negyed végjátékában dõlt el, amikor Simona Ballardini triplája után 15 pontra hízott a differencia. A negyedik szakaszban a szerbek már nem tudtak megújulni, így a hazaiak a 17 pontos Chiara Consolini vezetésével 76-55-ös gyõzelmet arattak és szinte már csoportgyõztesnek mondhatják magukat.

A nap másik mérkõzésén a románok kisebb meglepetésre 6 ponttal legyõzték a németeket.

Eredmények
Olaszország-Szerbia 76-55
Románia-Németország 69-59
 

Hirdetés