Hirdetés
Európa

Olaszországban 4 millió euróval segítenék a klubokat:

:

Hirdetés

Az Olasz Kosárlabda Szövetség (FIP) elnöksége szerdán ülésezett. A versenyrendszerek leállása után már az újraindulás volt a középpontban.

Az olasz szövetség első embere Giovanni Petrucci az elnökségi ülésen részletes tájékoztatást adott Vincenzo Spadafora sportminiszterrel történt egyeztetésének eredményéről – olvasható a hivatalos közleményben. A legfontosabb, – Franciaországhoz hasonlóan – az olasz szövetségnek is lehetősége lesz arra, hogy támogatást adjon a kluboknak. Összesen 4 millió eurós gyorssegélyt szavaztak meg, amivel támogatnák az egyesületeket, hogy újra el tudják kezdeni a munkát. A program részleteiről azonban még nem adott tájékoztatást a szervezet.

Olaszországban hamarosan egyeztetek az utánpótlás szakági vezetők, a klubok képviselői és a korosztályos válogatottak szövetségi kapitányai. A téma a versenyrendszerek újraindítása és azok megreformálása lesz. Szóba kerültek a 2020/2021-es bajnokságok is. Itt arra kérték a női és a férfi klubokat, hogy gyűjtsék össze javaslataikat. Amint ezek beérkeznek, értékelik őket és a hatóságokkal együtt megkezdik a versenykiírások kidolgozását.

Mint ismert, a napokban az olasz sajtóban elterjedtek olyan hírek, melyek szerint a hatóságok a karácsonyi ünnepi időszak előtt a járvány újabb berobbanásától tartva nem engednék a nyilvános tömegrendezvényeket, így a nagy érdeklődésre számot tartó sporteseményeket sem közönség előtt. Erre azonban nem tér ki és utalást sem tesz az olasz szövetség közleménye.

Hirdetés