Hirdetés
Archivum

Olaszországban a továbbjutásért játszik Svédország:

:

Hirdetés

A három magyarországi légióssal felálló svéd válogatott szerdán este az Eb-selejtezõk 6. fordulójának egyik nagy rangadóján Olaszországban lép pályára. A svéd televízió már a mérkõzés helyszínén La Speziában forgatott.

Szombaton a svédek 118-48-as gyõzelmet arattak Macedóniában. A pontkülönbségük javítása érdekében utaztak Szkpojéba, de még az elõzetes várakozásokat is felülmúlta a gyõzelmük mértéke. Már a 12-0-s elsõ perccel megalapozták a sikert. A svédek számára ez nagyon sokat érhet, hiszen úgy számolnak, hogy egy kis különbségû olaszországi vereség is beleférhet a csoportok második helyezettjeinek versenyfutását nézve.

A cél azonban természetesen a gyõzelem. „A védekezésnek kell hatékonyabbnak lennie, mint a korábbi meccseken.” – nyilatkozta a televíziós összeállításban Frida Eldebrink, az Atomerõmû KSC Szekszárd játékosa. Ez nem véletlen, hiszen hiába kaptak csak átlagban az öt meccsen 55 pontot, februárban az olaszok nagyon megszórták õket. Hazai pályán Boras városában úgy kaptak ki 69-47-re, hogy az olaszok szupersztárjaival nem tudtak mit kezdeni. Giorgia Sottana 22, Cecilia Zandalasini 19 pontot jegyzett.

A svéd válogatott életét nehezíti, hogy Farhiya Abdi a kedd délelõtti foglalkozáson súlyos sérülést szenvedett. Az elsõ diagnózis szerint a talpában egy csont tört el, így nem természetesen nem léphet pályára.

A csoport állása

Hirdetés