Hirdetés
Archivum

Olaszországban bajnoki cím kapujában a Taranto:

:

Hirdetés

Másodszor is legyõzte az Olasz bajnokság döntõjében a Taranto a Schio együttesét. A két csapat 38 percen át fej-fej mellett haladt, majd a végjátékban egy 8-3-as futás döntött a Taranto javára. Hétfõn bajnokot avathatnak Olaszországban. A Schio idén még egyszer sem gyõzte le nagy hazai riválisát.

Cras Basket Taranto – Famila Schio 65-56
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Taranto javára.

Legjobb dobók:

Taranto: Mahoney 15, Sottana 14,

Greco 12

SchioCohen 13, Jalcova 9, McCarville 8

A Taranto hatalmas izgalmak közepette nyerte az Olasz bajnokság döntõjének elsõ mérkõzését Schióban. Így abban a tudatban léphetett pályára a trónkövetelõ, ha az 1-2-1-1-es lebonyolítási rendszerben hozza két hazai mérkõzését, akkor bajnok.

A Schio azonban nem így gondolta és pillanatok alatt 5-2-re elléptek a mérkõzés elején. A hazaiak a rengeteg hibát hozó elsõ negyedben csak a végül 15 pontig jutó Mahoney találataival tartották magukat, sõt mi az, hogy tartották. 8 perc után 17-14-re vezettek. Az elsõ 10 perc végjátéka azonban megint a Schióé volt. Masciadri megszerezte mai elsõ és egyetlen kosarát: egy triplát, majd Nadalin is betalált.

A 19-17-rõl induló második szakaszban folytatódott a vendégek jó sorozata. A Taranto 4 percig nem volt eredményes és ez idõ alatt 28-20-ra lépett el a Schio. A címvédõ azonban nem dõlhetett hátra, a 14 pontig jutó Sottana vezérletével egy 8-0-s futást csinált a Taranto és 28-28-nál egyenlítettek. A szünetben 31-30-ra már a hazaiak vezettek.

A harmadik negyed feszült játékot hozott, mely nem kedvezett a címvédõnek. A gyenge napot kifogó Macchi egy technikait is kiharcolt és a játékrész közepén 43-38-ra lépett el a Taranto. Ezekben a percekben akár el is dõlhetett volna a csata, de Liron Cohen egymás után szerzett két duplát és ezzel életben tartotta csapata esélyeit. 30 perc játékot követõen végül 47-44-es elõnyben volt a Taranto.

A negyedik negyed elején a Schio került fölénybe, Nadalin találata után 50-49-nél 1 ponttal elõrébb jártak nagy hazai riválisuknál. A fordulópontot Sottana hozta el, miután egy triplával ismét elõnyhöz jutatta csapatát, majd pillanatokkal késõbb egy duplát is szerzett, így 54-50-re módosult az állás. Innentõl kezdve már a Taranto uralta a mérkõzést. 57-53-nál még látótávolságban voltak a vendégek, de aztán Greco tripláját követõen 60-53-nál eldõlt a finálé második felvonása. A Taranto 65-56-os gyõzelmével egy lépésre került a bajnoki címtõl.

Hirdetés