Hirdetés
Magyarország

Olaszországban folytatja Euroliga-szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szerdán 20 óra 30 perctől a Virtus Segafredo Bologna csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga 13. fordulójában. A találkozó előtt állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze várakozásait.

Február 22., szerda
20:30 Virtus Segafredo Bologna – Atomerőmű KSC Szekszárd
Bologna, Segafredo Aréna

Múlt héten tovább folytatódott a magyar bajnokság sűrű programja. A 19. forduló során a Szekszárd együttese ezúttal a TFSE-MTK otthonába látogatott, ahol végül egy kiélezett mérkőzésen 81-75-ös vereséget szenvedtek. A szokásos módon, Horváth Zsófia előszőr a budapestiek elleni találkozót értékelte.

“A TFSE elleni mérkőzés beharangozója során már említettem, hogy ez mind a két csapat számára egy rendkívül fontos találkozó lesz. A meccs alakulását, illetve az utólagos statisztikát látva, azt tudom mondani, hogy valószínűleg a TF-nek vagy jobban sikerült a felkészülés, vagy a nap kedvezett jobban, ugyanis hozzánk képest sokkal határozottabban léptek pályára. Már sajnos már az elejétől kezdve nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, legfőképpen a védekezésünkben voltak hiányosságok.” – kezdte gondolatmenetét a Szekszárd másodedzője. – “Úgy gondolom, hogy az mostanra egyértelművé vált, hogy ez a jelenlegi Szekszárd nem ugyanaz a csapat, mely tavaly bajnoki döntőt játszott. Nagyon sok nehézség hátráltat minket és minden egyes nap azért kell küzdenünk, dolgoznunk, hogy helyreállítsuk a dolgokat, ez azonban sajnos a TF elleni meccsen még nem sikerült. Csupán egy kiemelkedőbb teljesítményünk volt, Cyesha Goree szerzett 22 pontot, illetve 9 lepattanót, rajta kívül viszont nagyon hiányzott még egy-két extrább teljesítmény. Összességében azt gondolom, hogy amíg nem javítjuk fel a dobószázalékunkat, illetve nem tesz bele mindenki a közösbe egy kicsivel többet, addig sajnos még mindig csak az újraépítkezés folyamatáról beszélhetünk. Mint minden vereség, úgy ez is fájó, de természetesen nincs megállás, megyünk tovább!” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Szerdán, a februári válogatott szünet után a nemzetközi küzdelmek is továbbfolytatódnak. Az Atomerőmű KSC Szekszárd, az Euroliga keretein belül következőnek az olasz Virtus Segafredo Bologna csapatához látogat. Horváth Zsófia következőnek a találkozóval kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Vasárnap játszottunk bajnokit, szerdán pedig már egy újabb Euroliga mérkőzés következik, így tehát mondanom sem kell, ismét nem állt rengeteg idő a felkészülésre. Hétfőn délután egy átmozgató edzéssel kezdett a csapat, majd kedden utazás, odaérkezve pedig szintén egy átmozgató edzés következett, amire mindenképp szüksége van a csapatnak egy ilye ‘túra’ után.

A Bologna együttesében, ha minden igaz lesznek páran, akik az előző találkozó során nem léptek pályára, mi pedig szintén más kerettel állunk majd ki. Így tehát nem tudjuk pontosan előre feltérképezni az erőviszonyokat. A hangsúly viszont nem is ezen van. Mint ahogy eddig is, azt inkább magunkra fektetjük, és bár az ellenfél játékából, taktikai elemeiből is ugyanúgy megtörtént a szokásos felkészülés, ez most azt gondolom inkább mellékes. Szerintem mindenki egyetért, hogy jelenleg inkább a saját védekezésünk, támadásunk, játékunk korrigálására kell koncentrálnunk, illetve továbbra is inkább rész célokat kell kitűznünk magunk elé. Nem győzőm hangsúlyozni, ez természetesen nem azt jelenti, hogy fel tett kézzel utazunk Olaszországba, ám a realitás talaján maradva fel kell ismernünk, hogy jelenleg más a prioritás. Nagyon fontos például, hogy a játékosaink újra önbizalommal telve kosárlabdázzanak. A keretünk megváltozása miatt a szerepek is mások lettek, ennek viszont nem feltétlenül kell problémát jelentenie. Mindenkinek meg kell találnia, hogy pontosan miben komfortos a pályán, ami később önbizalmat eredményez, ami pedig az eredményességhez vezethet.” – zárta a beszélgetést Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés