Hirdetés
Archivum

Olaszországban szerepel az U18/U19-es válogatott:

:

Hirdetés

A hétvégén az olaszországi Pesaróban vesz részt nemzetközi felkészülési tornán az U18/U19-es válogatott.

Fotó: Tankó István

Fotó: Tankó István

A magyar válogatott az elmúlt hétvégén Csehország ellen játszotta elsõ felkészülési mérkõzéseit. Még a Pesaróba történõ elutazás elõtt Völgyi Péter szövetségi kapitánnyal beszélgettünk, aki értékelte lapunknak a csehek elleni találkozót, különösen a védekezést kiemelve. Ezen felül pedig vázolta a hétvégével kapcsolatos várakozásait.

“A horvátok, az olaszok és a hollandok lesznek az ellenfelek. A hollandokat nem ismerjük olyan jól, de az elõzetes információk szerint nem annyira erõsek. Az olaszok hazai pályán viszont biztosan azok lesznek. A horvátokkal játszunk még 10 nap múlva is. Én bízom benne, hogy azt a fajta kosárlabdát játsszák, mint a szerbek és akkor ez jó felkészülés lehet a csoportmérkõzésre.” – összeszegzett korábban a lapunknak Völgyi Péter.

A magyar válogatott kerete sérülések és az érettségik miatt nem lehet teljes, de így is értékes visszajelzéseket adó hasznos erõfelmérõ jöhet. Különösen, hogy a torna után a keretszûkésre is sor kerül. Onnantól 12+2 fõvel dolgozik a stáb. A riválisok közül a házigazda Olaszország a korosztály egyik topcsapata. A tavalyi U16-os Európa-bajnok generációból nyolcan vannak most itt, míg az U17-es Világbajnokságon 5. alakulatukból heten.

A horvátoktól egyértelmûen a szerb stílust várjuk. A két csapat az Európa-bajnokság elõtt még Székesfehérváron is összecsap. Hollandia egy kevésbé ismert gárda. Tavaly az U16-os A-divízióból kisebb meglepetésre kiestek. Ettõl függetlenül rendre atletikus magas játékosokat vonultatnak fel és jó benyomást tesznek fiatal versenyzõ korosztályok között.

A program

Június 21., péntek
18:00 Horvátország – Magyarország
20:30 Olaszország – Hollandia

Június 22., szombat
18:00 Magyarország – Hollandia
20:30 Olaszország – Horvátország

Június 23., vasárnap
18:00 Hollandia – Horvátország
20:30 Olaszország – Magyarország

Hirdetés