Hirdetés
Archivum

Olaszországi kiütéssel zárultak a negyeddöntõk:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda EuroLiga negyeddöntõjének második mérkõzései az olaszországi Tarantóban zárultak péntek este. A szoros elsõ találkozó után a Jekatyerinburg szabályosan átgázolt olasz ellenfelén. A sorozat legnagyobb esélyese 32-74-re nyert és ezzel bejutott a Final Fourba.

Úgy kezdték a találkozót a csapatok, hogy ekkorra eldõlt, a másik három ágon az elsõ mérkõzésen elõnyt szerzõ gárdák behúzták a gyõzelmet és ezzel a továbbjutást. A Tarantón volt tehát a sor, hogy egyedüliként kikényszerítse a harmadik mérkõzés lehetõségét. Ez a kikényszerítés nem ment valami jól és akkor igen finoman fogalmaztunk. Pedig az elsõ negyed még nem utalt nagy kiütésre, mindössze 11-15-re vezettek az oroszok. Ekkor még úgy tûnt, hogy ismét az elsõ meccsen látott Taranto lépett pályára.

A második negyedben már nem ez volt a helyzet, 6 pontot szereztek a hazaiak, miközben az oroszok 22-t, így lett a szünetre 17-33 az állás. Lényegében 20 perc után eldõlt a továbbjutó kiléte, de az amit a második félidõben láthattunk, teljességgel értelmezhetetlen volt ezen a szinten. Teljesen szétestek az olaszok, nem hittek a gyõzelemben, fejben már nem koncentráltak és így nem kerülhették el a csúfos zakót. A gyenge edzõmeccsé silányuló negyeddöntõn végül 32-74-es végeredmény született. Sikerével a Jekatyerinburg bejutott a négyes döntõbe, ahol a Szpartak Moszkva együttesével találkozik a fináléba kerülésért.

Az orosz csapatnál minden nevezett játékosát pályára küldte Gundars Vetra, a legeredményesebbnek a 16 pontos Candace Parker bizonyult. Az olaszoknál az együttes 32 pontjából 12-t Sophia Young szerzett.

Eredmény

Cras Basket Taranto – UMMC Jekatyerinburg 32-74 (11-15, 6-18, 7-20, 8-21)
A párharc végeredménye 2-0 a Jekatyerinburg számára.

Statisztika

Hirdetés