Hirdetés
Archivum

Olaszországnak csak felzárkózása volt Belgium ellen:

:

Hirdetés

Belgium az elsõ elõdöntõs az Európa-bajnokságon. A negyeddöntõben végig vezetve 79-66-ra gyõzték le Olaszországot.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A csoportját veretlenül nyerõ belga válogatott 7-6 után 20-5-ös sorozattal hagyta állva a magyar csapatot búcsúztató olaszokat. 10 perc után 27-13-ra vezettek. A második negyedet az olaszok 10-0-val indították és ezzel idõben megfogták a meccset. A félidõig 10 egység környékén állt be a különbség a két csapat között, de játékban már nem mutatkozott akkora differencia, mint az elsõ percekben. Meesseman 12, Wauters 10 pontnál tartott, melyre Zandalasini 13 pontja érkezett válaszul.

A harmadik negyed hatalmas fordulatokat hozott. 50-35-ös belga elõny után az olaszok a negyed végéig 57-55-re felzárkóztak. A belga kulcsemberek fáradni látszottak, miközben az olasz csapat támadásban az egyik legjobb negyedét hozta az egész tornát nézve. Zandalasini mellett Sottana vállalta fel a vezér szerepét, aki végül 23 ponttal zárta a meccset. Teljesen nyíltnak tûnt a negyedik negyed, de  a belgák 8-0-val indítva ezt a szakaszt, gyorsan eldöntötték a gyõztes kilétét.

Sokat kivett a felzárkózás az olaszokból. Összességében elmondható, hogy a belgák nagy különbségû vezetése ezen a meccsen is leapadt. Azt a kedvezõ lélektani pozíciót azonban, hogy a számszerû elõny náluk van és a riválisuknak kell futniuk utánuk, nem adták ki a kezükbõl. Meesseman 28 ponttal, 11 lepattanóval zárt. Kim Mestdagh 18 pontot szerzett, míg Wauters neve mellé 17 egység került.

Eredmény
Belgium – Olaszország 79-66 (27-13, 19-20, 11-22, 22-11)

Statisztika

Hirdetés