Hirdetés
Archivum

Olaszországot követõen Hollandia ellen folytatja az Eb-re készülõ U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén Olaszországban, Bormióban szerepelt az U20-as válogatott. A csehországi Európa-bajnokságra készülõ együttes Hollandia ellen folytatja felkészülési meccsei sorát. Gáspár Dávid vezetõedzõt kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.

Olaszországban két szoros és hasznos meccset vívott a magyar csapat. „Elõször is köszönjük a meghívást. Nagyon jó környezetben voltunk, nagyon jó körülmények között. Két kiváló mérkõzést játszottunk a tavalyi negyedik helyezett olasz válogatott ellen. Jó szerkezetû csapatról van szó, agresszív védekezéssel szembesültünk. Ahogy számítottunk rá, végig csak emberfogás ellen játszhattunk.” – kezdte visszatekintését Gáspár Dávid.

Elõször a szombati találkozóról kérdeztük a szakvezetõt, amikor 69-55-re maradt alul a magyar csapat. „Az elsõ mérkõzésre az elsõ negyed rányomta a bélyegét, amikor 10 pont feletti hátrányt szedtünk össze. A harmadik negyed végére sikerült leolvasztani. A negyedik negyedre viszont elfogyott a koncentráció. Tipikus utazás utáni elsõ meccs volt, ahol a koncentrációval és a támadások kivitelezésével is problémák akadtak.” – összegzett Gáspár Dávid, mielõtt rátért volna a vasárnapi folytatásra:

„A támadások kivitelezésével kapcsolatos probléma a második mérkõzésre is igaz volt. Sokkal lényegesebb, hogy feljavult a védõmunkánk. Két védekezés orientált csapat találkozott a második meccsen: 45-42 lett a végeredmény. Nagyon hajtottak a lányok, mindkét csapat nagyot küzdött. Az üres dobások nem mentek be. Kétpontos elõnnyel fordultunk az utolsó percre, három támadásunk volt és nem sikerült pontot szerezni. Kézen keresztüli hármassal kaptunk ki.”

A mérkõzések tapasztalatait röviden így foglalta össze lapunknak a válogatottunk szakvezetõje. „Alapvetõen bizakodásra ad okot, hogy egy jó csapat ellen – ha nem is megy a támadójáték – a védekezésre támaszkodva tudunk jó eredményt elérni. Köszönnek vissza az eddig elvégzett elemek, de még sokat kell nyüstölni a csapatot, hogy a játékokat elsajátítsák. Erre építve pedig a játékosokban rejlõ opciókat elsõsorban támadásokban kihasználjuk. A védekezésrõl azt gondolom, hogy jó úton halad.”

Gáspár Dávidnak felvetettük, hogy Olaszország vélhetõen idén is meghatározó lesz az Európa-bajnokságon, míg most a kisebb célokért küzdõ Hollandia ellen várhatóan más erények domborodhatnak ki. „Talán jó is az, hogy más-más stílusú, típusú csapatokkal találkozunk. Bízom benne, hogy hétrõl hétre minden téren tudunk elõre lépni. Meglátjuk, hogy valójában milyen játékerõt képvisel a holland csapat. Egyelõre ezzel kapcsolatban többet nem tudok mondani, még egyértelmûen a saját játékunkra koncentrálunk.”

Zárásul természetesen nem maradhatott el a keret összetételére vonatkozó kérdés sem. „Kiegészültünk Pusztai Petrával, 13 fõs a keretünk. Így dolgozunk tovább, tehát az eddigiekhez csatlakozott Petra. Az utazó keretet nézve egy valaki fog majd kimaradni. Sérülés nincsen, kisebb-nagyobb problémák természetesen vannak, de olyan, hogy valaki ne tudjon edzeni, olyan nincs.” – mondta Gáspár Dávid.
 

Hirdetés