Hirdetés
Magyarország

“Olyan csapatot szeretnénk összerakni, amelyik legalább olyan egységes lesz, mint az elmúlt években”:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A DVTK Napos oldal magazinjában Völgyi Péter sportszakmai igazgató nyilatkozott a 2021/2022-es évad keretének kialakításáról. Az új igazolásokról és a várható változásokról.

Völgyi Péter a bővebb riportban beszámolt arról, hogy a 2021-2022-es idény keretét nézve Kiss Angelika és Tóth Franka több éves szerződést írtak alá korábban és Medgyessy Dóra csapatkapitánnyal is sikerült egy évet hosszabbítani. Távozott Pusztai Petra és Chanel Mokango. A DVTK Kosárlabda Akadémiáról két junior korú játékos, Márkusz Lilla és Oláh Fruzsina is a keret tagja lesz. A DVTK sportszakmai igazgatója emellett elemezte a játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabályok változását, miután két magyar szerepeltetését a rájátszásra is kiterjesztik.

A légiósokat tekintve érkezik a DVTK-hoz Lengyelországból a brit válogatott centere Cheridene Green. A riportban szó esett Keyona Hayes helyzetéről is.

Tavalyi szezonban menet közben volt változás a csapatban. Keyona Hayes a bajnokság közben érkezett hozzánk. A pontátlagával, a játékával, a mérkőzéseken nyújtott teljesítményével elégedettek voltunk egészen a Sopron elleni play-off mérkőzésünkig, ahol történt egy sajnálatos eset. Keyonát kiállították és elég hosszú eltiltást szabott ki rá az MKOSZ Fegyelmi Bizottsága. Mivel ez az eltiltás a következő szezonra is átnyúlik, a sorsa bizonytalan. Tárgyalásban állunk a menedzserével és szeretnénk közösen megoldani a problémát. Ha Keyona nem tud maradni a következő szezonban, akkor van jelöltünk a pótlására, ha sikerül konszenzusra jutni, akkor jövőre is játszhat a DVTK-ban.

– fogalmazott Völgyi Péter, akit a célokról is kérdeztek:

A következő szezonban a csapat célkitűzése az, hogy még szorosabb és még jobb mérkőzéseket tudjon játszani a hazai élcsapatokkal. Gondolok itt elsősorban a Sopronra, Szekszárdra. Szeretnénk egy kicsit közelebb kerülni hozzájuk játéktudásban. Nagyon fontos lesz az Európa Kupa szereplésünk. Tavaly pozitív élményekkel gazdagodtunk. Nekem meggyőződésem, hogy az utánpótlás korú és a felnőtt kosárlabdában is fontosak ezek a megmérettetések. Olyan csapatot szeretnénk összerakni, amelyik legalább olyan egységes lesz, mint az elmúlt években és nehéz szituációkban mindenki számíthat a másikra. Az edzői stábnak is ez lesz a feladata. Minimális célkitűzésként kerüljünk a legjobb négy közé, mert a DVTK-nál egy alap célkitűzés minden szezonban és ott próbáljunk minél jobb eredményt elérni.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés