Hirdetés
Magyarország

“Olyan, mintha hazajöttem volna”:

:

Hirdetés

Több mint egy évvel azt követően, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála, újra csapatedzésen vett részt a kosárlabdázó Gereben Lívia.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa a válogatott edzőtáborában az M1 aktuális csatornának elmondta: hétfőn reggel egy kontrollvizsgálaton vett részt, ahol jó híreket kapott, így boldogan érkezett a nemzeti együtteshez.

Nagyon izgatott voltam, alig tudtam aludni, már nagyon vártam, hisz több mint egy éve nem találkoztam a lányok kilencven százalékával

– fogalmazott a 20 éves Gereben, aki hangsúlyozta, a kosárlabda, a csapatedzés is nagyon hiányzott neki, társai örömmel fogadták, és pozitívak voltak az első benyomásai. “Olyan, mintha hazajöttem volna.”

A bedobó tavaly kemoterápiás kezeléseket kapott, majd októberben csontvelő-transzplantáción esett át. Azóta családi környezetben, Kecskeméten gyógyult. Kiemelte, egyénileg edzett otthon az elmúlt időszakban.

Elárulta, Székely Norbert szövetségi kapitány azt mondta neki:

Minden győzelem nagyon fontos, és biztos meccset is nagyon jó nyerni, de az én győzelmem, amit ugyan teljesnek még nem lehet mondani, nagyon pozitív, nagyon boldog emiatt.

Gereben pénteken délelőttig marad a válogatottal, eddig kapott engedélyt az orvosától. Ezt követően otthon egyénileg folytatja a munkát, majd augusztusban Szekszárdon a klubjával szeretné elkezdeni az alapozást.

A válogatott egy hete kezdte meg négyhetes nyári edzőtáborát. A nemzeti csapat – ha a koronavírus-helyzet lehetővé teszi – novemberben folytatja szereplését a jövő júniusi Európa-bajnokság selejtezőjében. Az Eb-nek Spanyolország és Franciaország ad otthont.

Forrás: MTI

Hirdetés