Hirdetés
Utánpótlás

Önfeledt játék, igazi családi nap – K&H Tavaszi Jamboree-t tartottak Sopronban:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Szombaton került sor Sopronban a Soproni Darazsak Sportakadémia és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szervezésében a K&H Tavaszi Jamboree-ra.

“Minden évben két nagyobb volumenű rendezvényt tartunk a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiával közösen az ovis és az előkészítő, 10 év alatti korosztálynak.” – hangsúlyozta lapunknak Pados Noel, a Soproni Darazsak Sportakadémia kommunikációs vezetője.

“A karácsonyi ünnepeket megelőző Mikulás Jamboree mellett Húsvét tájékán invitáljuk önfeledt játékra a kicsiket. A konkrét időpontot mindig a termi lehetőségeinkhez igazítjuk. Idén kicsit korábban találtunk szabad dátumot, így a nyuszi elnevezés helyett K&H Tavaszi Jamboree név alatt futott az egész napos kosaras kavalkád.” – tette hozzá.

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

A délelőtti órákban az ovisoké, illetve az 1-2. osztályos általános iskolásoké volt a főszerep.  Délután a 2012/2013/2014-es születésűek vették át a terepet A programban mérkőzések és játékos feladatok is helyet kaptak, a lebonyolításból pedig a két egyesület idősebb sportolói is kivették a részüket.

“A Krasznai Ferenc Egyetemi csarnok látta vendégül az ovisokat és az 1-2 osztályosokat, délután pedig a Novomatic Aréna két termében mérkőztek meg alkalmilag kialakított vegyes csapatokban a 3-5. osztályos gyerkőcök. Hagyományainkhoz híven az idősebb akadémista növendékek vezényelték a legkisebb generációt, az edzők a lebonyolítást felügyelték, illetve a mérkőzéseket fújták.” – idézte fel az igencsak tartalmas nap eseményeit Pados Noel.

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Ahogy azt a korábbi rendezvények – a K&H Mikulás Jamboree és a K&H évadnyitó – kapcsán is kiemeltük, ezek a programok kiválóan megmutatják a sport közösség építő erejét, ahogy a kosárlabda az addig egymásnak ismeretlenebb gyermekeket is képes összekötni.

Jó volt látni ezúttal is a mosolygós arcokat, a több száz gyermek vidám, önfeledt játékát és a szülők lelkes támogatását a lelátókon. Egy igazi családi nap volt, ahol mindenki jól érezhette magát!

– összegzett Pados Noel.

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Galéria: 2023.03.25. K&H Tavaszi Jamboree, Ovikosár

Galéria: „2023.03.25. K&H Tavaszi Jamboree, 1-2. osztályosok

Hirdetés