Hirdetés
Európa

Önkéntes karantént vállalt a Fenerbahce – Bourges Euroliga negyeddöntő játékvezetője:

:

Hirdetés

Nagyon sok kritikát kapott a FIBA a március 11-re kiírt női kosárlabda Euroliga játéknap biztonsági kockázatai miatt, mely során két mérkőzést végül mégis lejátszottak. A Nagyezsda Orenburg a lyon-i túrája után karanténba került. Minap pedig nyilvánosságot látott a Fenerbahce – Bourges találkozón közreműködő spanyol játékvezető Esperanza Mendoza története, ami rávilágít arra, hogy valójában mekkora kockázata volt az összecsapásoknak.

Esperanza Mendoza a március 11., szerdai Fenerbahce – Bourges Euroliga negyeddöntő előtti vasárnapon a Real Madrid – Casademont Zaragoza férfi bajnokin működött közre. Azon a találkozón még szerepelt a madridiak klasszisa Trey Thompkins, akiről később kiderült, hogy elkapta az új típusú koronavírust. Emiatt a csapatával együtt hatósági karanténba került.

Amikor március 12-én megérkeztem Madridba, már láttam, hogy elkezdték törölni a repülőket, aztán sorban a vonatokat. Akkor már elkezdtem azon gondolkozni, hogy elővigyázatosságból önkéntes karantént kellene vállalni ennyi utazás után. Aztán érkezett a hír a Real Madrid játékosáról, akinek meccset vezettem még előtte vasárnap. Rossz érzés fogott el. Előfordulhat, hogy akaratlanul elvittem Törökországba a vírust? Megfertőztem a játékosokat, a nézőket, az utastársaimat? – tettem fel a kérdést. Ezzel el is dőlt, hogy önkéntes karanténba vonulok. Nem feltétlenül a félelem vezérelt, hanem a felelősségtudat.

– mondta Esperanza Mendoza, aki azóta is salamancai otthonában várja a járványügyi helyzet alakulását.

Hirdetés