Hirdetés
Archivum

Orenburg a bronzérmes Oroszországban:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult a bronzcsata Oroszországban. Az Európa Kupa gyõztese a Nagyezsda Orenburg 3-0-ra legyõzte az MBA Moszkvát.

Fotó: Facebook.com/pg/mbabasket.pro

Fotó: Facebook.com/pg/mbabasket.pro

A Nagyezsda Orenburg az Európa Kupa elhódítása után remek formába folytatta. A párharc elsõ két mérkõzésén hazai pályán magabiztos gyõzelmet arattak. Elõbb 81-68-ra, majd 78-48-ra múlták felül az alapszakasz negyedikjét, az MBA Moszkvát.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-0-es elõnyben utazott Moszkvába az Orenburg. Itt az MBA mindent elkövetett az esélyei életben tartásáért. Még a záró szakasz kezdetén is 48-42-re vezettek. A hajrát azonban jobban bírta az Orenburg. Egy 17-2-es sorozattal fordítottak és végül 69-65-ös gyõzelemmel zárták le a párharcot. Brionna Jones 16 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát.

A Nagyezsda Orenburg emlékezetes szezont zárt. Oroszországban a két sztárcsapat mögött mindkét sorozatban bronzérmet szereztek. Az Európa Kupát pedig remek teljesítménnyel nyerték, miközben elõtte az Euroligában is versenyképesnek bizonyultak.

Hirdetés