Hirdetés
Archivum

Orenburg – Athinaikos döntõ lesz az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön este sima visszavágókat hoztak az Európa Kupa elõdöntõi.  Az elsõ mérkõzések gyõztesei magabiztosan húzták be a második találkozókat, így április 1-jén és 8-án Nadezsda Orenburg és a Sony Athinaikos játssza a második számú Európai Kupasorozat fináléját.

A nap elsõ találkozóján az Orenburg fogadta az egész európai szezon egyik legnagyobb meglepetéscsapatát, a német Saarlouis Royals gárdáját. Az oroszok 6 ponttal nyertek Németországban, így a papírforma nem ígért nagy izgalmakat. És nem is lettek nagy izgalmak. A 25-13-as elsõ negyed mindent eldöntött, a folytatásban már csak a különbség volt kérdéses. Az Orenburgtól mindenképpen érdemes kiemelni a 14 pontig és 8 lepattanóig jutó Anastasiya Veremeenko és az amerikai Sheana Mosch játékát.

Eredmény

Nadezsda Orenburg – Saarlouis Royals 81-51
Továbbjutott a Nadezsda Orenburg 143-107-es összesítéssel.

A másik elõdöntõben az orosz Kurszk lépett pályára Görögországban. Az Athinaikos 6 ponttal nyert Oroszországban, így a hellén továbbjutásra nagyobb esély ígérkezett. Az esély pedig már a délutáni orenburgi találkozóhoz hasonlóan az elsõ negyedben realitássá vált. Ekkor még 10 pontot tettek közé a görögök.

Az egyoldalúan alakuló találkozóról érdemes Ruth Riley játékát kiemelni, aki 17 ponttal, 9 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. A Fiba Europe Riley-t a hét játékosává is megválasztotta.

Eredmény

Sony Athinaikos – Dinamo Kurszk 60-55
Továbbjutott a Sony Athinaikos 124-113-as összesítéssel.

A döntõ

Nadezsda Orenburg – Sony Athinaikos

Az elsõ találkozót április 1-jén rendezik Orenburgban, a visszavágóra egy héttel késõbb kerül sor Görögországban.

Hirdetés