Hirdetés
Európa

Orenburg – Kurszk rangadó Oroszországban:

:

Hirdetés

Az európai topligákat nézve a hétvége csúcsmeccse vasárnap délután magyar idő szerint 14 órától jön, amikor az orosz élvonalban a Nagyezsda Orenburg fogadja a Dinamo Kurszkot.

Fotó: FIBA.Basketball

Három nappal korábban kezdődik az Euroliga – ezzel a szalagcímmel vezette fel az egyik helyi lap a vasárnapi ranagdót. Találó megfogalmazás, hiszen a legrangosabb európai kupasorozat rajtja előtt mindkét együttesnek komoly visszajelzés lehet a vasárnapi derbin mutatott teljesítmény. Ez igaz még akkor is, ha természetesen a lényeges dolgok nem most dőlnek. Magyar szemmel pedig olyan szempontból különleges lesz az összecsapás, hogy az Orenburgot erősíti Yvonne Turner, míg a Dinamo Kurszk vezetőedzője Roberto Iniguez.

Mozgalmasan indult a szezon Oroszországban. A héten a Nagyezsda Orenburg az Európai Szuperkupán szerepelt és kapott ki 20 ponttal Jekatyerinburgban. A Dinamo Kurszk pedig kétszer játszott a Szpartak Moszkvával. Előbb egy háromszori hosszabbításos bajnokit, majd szerdán az Orosz Kupa negyeddöntőjét légiósok nélkül. Mindkét alkalommal nyertek. A kurszkiaktól jó döntés volt, hogy szerdára előrehozták a kupameccset, hiszen így majd az Euroliga menetelés alatt lesz üres hétvégéjük, ami nagyon sokat ér.

A vasárnapi rangadó kapcsán így a szezon elején nehéz az esélyeket meghatározni. Az Orenburg joggal építhet a hazai pályára és arra, hogy sokáig meg tudta nehezíteni a Jekatyerinburg életét. Erica Wheeler 20 pontja mellett Turner, Razheva, Raincock-Ekunwe is ponterősen játszott a Szuperkupán. A palánk alatt kevés lehetőségük mutatkozott, de ezzel mindenki így lenne. Laura Nicholls visszatérésével majd nagyobb mozgásterük lehet. Ettől függetlenül az Orenburg akkor tud fontos meccseket nyerni, ha a külső sorban rejlő lehetőségeket támadásban kihasználják.

A Dinamo Kurszk még érezhetően épül. Roberto Iniguez csapatai a legritkább esetben vívnak 80-90 pontos meccseket 15-20 eladott labdával. Annyiban lépéshátrányban vannak az Orenburggal szemben, hogy jóval nagyobb volt a mozgás a keretben. Tatiana Vidmer és DeWanna Bonner magas posztokon fölényt biztosíthat számukra a rangadón. Az eddigi benyomásokat nézve úgy néz ki, hogy Elena Kirillova új lendületet kapott ebben a felállásban. Nuria Martinez és Nika Baric védőmunkája pedig az egyik alapja lehet a játékuknak.

Hirdetés