Hirdetés
Archivum

Orenburgban szerepel az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Csütörtök délután 15 órától a Nagyezsda Orenburg vendégeként lép pályára az UNIQA Sopron a nõi kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában. Az Euroligában még veretlen orosz csapat ellen nagyon nehéz feladat vár a bajnoki címvédõre.

ÉLÕ VIDEÓ ITT

A sportágat meghatározó sztárcsapatok közül az Orenburg azok táborát erõsíti, amelyek nyáron átalakították a keretüket. A légiósaikat lecserélték DeWanna Bonner, Kayla McBride, Angelica Robinson és Anna Cruz helyére Amanda Zahui, Tiffany Mitchell, Elizabeth Williams, illetve Cristina Ouvina érkezett. Mellettük pedig az orosz magba is igazoltak válogatott játékosokat. Látható tehát a fiatalítási szándék, mely eddig maximálisan bejött. Az Euroligában három forduló után veretlenek, a bajnokságban pedig 7 gyõzelem és 1 vereség a mutatójuk. Az egyetlen vereségüket még október elején hatalmas csatában a Kurszk gárdájától szenvedték el.

Az Orenburg statisztikáit látva elmondható, hogy nagyon jól oszlanak meg a terhek a játékosok között és sokkal mélyebb rotációval dolgoznak, mint a korábbi években. Az idei legjobbjuk eddig a svéd Amanda Zahui B., aki 13.3 pontot és 10 lepattanót átlagol meccseként. A kiváló adottságokkal rendelkezõ magasember elsõ Euroliga szezonja a várakozások felett alakul. Úgy tûnt a török kitérõvel és a WNBA-ben New Yorkba történõ igazolásával, hogy egy kicsit megtorpant a karrierje. Mellette igazán extra mutatók nincsenek, de az önmagáért beszél, hogy hét játékosuk átlagol 7 pont felett az Euroligában.

A Sopron Jekatyerinburgban már bizonyította, hogy a legmagasabb szintet képviselõ riválisok otthonában is remekül helyt tud állni. Nyugodtan megfogalmazhatjuk általánosságban is azt: ha a jekatyerinburgihoz hasonló mérkõzést sikerül teljesíteni, akkor maximálisan elégedettek lehetünk. Jekatyerinburgban az volt a kulcs, hogy Cayla George ponterõs játéka révén még a magas posztokon is sikerült csökkenteni a különbséget, mezõnyben pedig Fegyverneky és Turner eredményes játéka kellett a tisztes helytálláshoz. Ne felejtsük el, hogy sikerült az eladott labdák számát minimalizálni. Mindössze 14 volt ebbõl, ami egy oroszországi vendégjátéknál nem számít soknak.

Összességében azt lehet mondani, hogy adott a potenciál a soproni keretben egy újabb tisztes helytálláshoz egy teljesen más lehetõségekkel dolgozó és teljesen más célokért küzdõ rivális ellen.

Hirdetés