Hirdetés
Magyarország

Óriási bravúr! A Famila Schio otthonában is nyert, megőrizte veretlenségét a DVTK

Beretta Famila Schio - DVTK HUN-Therm 55-59 (15-18, 11-9, 11-11, 18-21)

Euroliga, 3. forduló
Schio, PalaRomare

Beretta Famila Schio: Juhász 2, Verona 8/6, Giurantes 15/9, Parks 10/6, Keys 2. Csere: Bestagno 2, Sottanna 8/3, Crippa, Reisingerov 8, Penna.

DVTK HUN-Therm: Charles 7, Aho 8, Lelik 13/3, Garbin 11/9, Jovanovic 7. Csere: Kányási 3/3, Tadic 6, Grigalauskyte 4.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 3. fordulójában a DVTK HUN-Therm 59-55-ös győzelmet aratott a Famila Schio otthonában. A DVTK az idegenbeli bravúrjával megőrizte veretlenségét.

A mérkőzés elején az olaszok kerültek 5-0-s előnybe, de erre Darcee Garbin öt pontjával válaszolt a DVTK, majd Aho Nina duplájával a vezetést is megszerezték a mieink. Fej-fej mellett haladt a két gárda. Árulkodó, hogy hat pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki a mérkőzés során. Az első negyed hajrájában 13-10-re megugrott a Schio. Arella Guirantes értékesített ekkor triplát. Az első szakasz hajrájában azonban Kaila Charles villanásaival visszavette a vezetést a DVTK. A játékrészt ráadásul Aho Nina duplája zárta, amivel 18-15-re mentek a mieink. A második negyed elején közel három percet kellett várni az első mezőnykosárra. Ez Robyn Parks nevéhez fűződött, de erre Ana Tadic gyorsan válaszolt, majd Darcee Garbin értékesített triplát. A második szakasz közepén 23-17-nél először érte el a bevezetőben kiemelt 6 pontot a differencia.

Fotó: FIBA.Basketball

A hatpontos különbség 25-19-nél is megmaradt a csapatok között. Ekkor George Dikeoulakos időt is kért. A rövid eligazítást követően Parks triplájával vett új lendületet a házigazda. Erre Aho Nina még válaszolt, de a félidő utolsó percében 27-24-nél Völgyi Péternek kellett időt kérnie. Az első 20 perc így is hazai találattal zárult, amivel 27-26-ra feljöttek az olaszok. A mieinknél Darcee Garbin 8, Aho Nina 6 pontnál járt. A Schio legeredményesebbje a 7 pontos Arella Guirantes volt. A folytatásban is a védekezés dominált. A harmadik negyed elején Giorgia Sottana révén a vezetést is átvette a Schio. Ez összességében 9-2-es futás volt, de mielőtt nagyobb lett volna a baj, Ana Tadic megvillant. Nem sokkal később pedig Lelik Réka triplát értékesített. Ezzel pár ponttal, de újra a DVTK járt előrébb. Egyébként a végig szoros találkozón 29 perc 35 másodpercen át a magyar csapat vezetett. Amikor egyenlítettek az olaszok, például 32-32-nél is, mindig jött válasz. Ekkor rögtön Lelik Réka remek helyzetfelismerése és Kányási Vera triplája, ami 37-32-re alakította az eredményt.

Fotó: FIBA.Basketball

A bevezetőben kiemelt hatpontos különbséget 38-32-nél érte el ismét a DVTK, de ezt követően az olaszok percei jöttek. A harmadik negyed hajrájához közeledve Constanza Verona hármasa után 38-37-nél egy pontra kapaszkodtak fel. Az utolsó 10 percnek is erről az állásról futottak neki a csapatok. A negyedik negyed első percének végén 39-38-nál visszavette a vezetést a Schio. Erre Charles felelt, majd Garbin triplát értékesített. 43-41 után befagyott az eredmény. Óriási kérdés volt, hogy merre indul el a meccs. Végül Tadic büntetőivel a DVTK vett új lendületet. Lelik Réka betörését követően pedig 49-43-nál 6 pontra ugrott a differencia. A Schio egy pillanatra nem adta fel. Másfél perccel a vége előtt 51-49-re zárkóztak fel. Az utolsó percet Monika Grigalauskyte duplája vezette fel. Erre Guirantes triplával felelt, de a Schio már nem tudott fordítani. Lelik Réka négy büntetőt értékesített higgadtan, Aho Nina pedig kettőt. Így alakult ki az 59-55-ös végeredmény. Tovább tart a DVTK menetelése!

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés