Hirdetés
Magyarország

Óriási bravúrral a BEAC legyőzte a DVTK-t

ELTE-BEAC Újbuda - DVTK 79-73 (26-17, 17-14, 16-18, 20-24)

Bajnokság, 5. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Csabai-Kaskötő B., Balog Gy., dr. Németh P. (Schäffer B.)

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 10/6, Czank 10/3, Boros J. 18/6, Mérész 7, Barnai 18. Csere: Joseph 8/3, Koch 2, Orosz, Boros B. 6.

DVTK: Green 14, Kányási 11/3, Medgyessy 8/6, Kiss 15, Jovanovic 10/3. Csere: Bogicevic 2, Aho 7/6, Tóth 6, Bernáth.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A bajnokság 5. fordulójában az ELTE-BEAC Újbuda bravúros teljesítménnyel 79-73-ra legyőzte a DVTK-t.

Milica Jovanovic és Gergana Ivanova találata vezette fel az összecsapást. Ezt követően Kiss Angelika és a visszatérő Barnai Judit kosárváltása után még 4-4 állt az eredményjelzőn. Innen azonban Boros Julcsi triplájával új lendületet vett a BEAC. A folytatásban betalált Czank Tímea és ismét megvillant Barnai Judit, így 11-4-nél már Földi Attila időkérése miatt állt a játék. A folytatásban is lendületben maradtak a hazaiak. Amikor Gergana Ivanova triplája célt ért, 16-4-nél 12-0-s fővárosi futást rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Medgyessy Dóra sikeres távoli dobásával kezdte meg a felzárkózást a DVTK, de azzal, hogy Gergana Ivanova és Shequila Joseph a negyed hajrájában két hárompontost is értékesített, maradt a 10 egység környéki differencia. Az első szakasz végén 26-17 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban sem változott a játék képe. A DVTK öt percen át nem talált be és ez idő alatt 35-17-re elszakadt a BEAC. Boros Berta, Shequila Joseph és Czank Tímea voltak a hazai futás pontszerzői.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Cheridene Green törte meg a DVTK kosárcsendjét, de nem sokkal később 39-20-nál kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. A második szakasz utolsó három percébe fordulva igyekezett szigorítani védekezésén a DVTK. Szerzett labdákból tudtak indulni a vendégek, így 39-25-nél Balogh Judit időt kért, hogy rendezze a sorokat. Boros Julcsi találatával ezt a csapata a pályán is megtette, de ezt követően Aho Nina és Cheridene Green határozott játékával szépített a DVTK. A félidőt Aho dudaszós triplája zárta és ezzel 43-31-re visszahozta a miskolciakat. A harmadik negyed elejének nagy kérdése az volt, hogy a DVTK felzárkózása tartósnak bizonyul-e. Kányási Veronika duplájával indult a játékrész, így 43-33-nál hosszú idő után először ismét 10 pontra olvadt a különbség. A BEAC azonban ennél közelebb nem engedte riválisát. Boros Berta és Barnai Judit a miskolciak felzárkózási kísérleteire rendre válaszolt.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A harmadik szakasz közepén 53-39-nél a vendégek időkérése miatt állt a játék. A DVTK előtt a harmadik negyed hajrájában Aho Nina hárompontosa után 56-47-nél felcsillant a remény. Erre azonban azonnal felelt Czank Tímea és ebben rejlett a BEAC ereje, hogy rendre érkeztek nehéz helyzetben extrák. Ennek megfelelően még a harmadik etap végén is megmaradt a kétszámjegyű differencia. A záró szakasznak 59-49-ről vágtak neki a felek. Mérész Beatrix találata indította ezt a 10 percet. A folytatásban Milica Jovanovic és Kiss Angelika 61-54-re felhozta a DVTK-t. Balogh Judit időkérése után Boros Julcsi állt a BEAC élére. Duplát és triplát is értékesített, így 66-56-nál visszaállt a 10 pontos különbség a felek között. A következő percekben 7-10 egység között mozgott a differencia. Kézzelfogható közelségbe került a fővárosi bravúr. 69-60 után azonban Milica Jovanovic és Medgyessy Dóra triplái 69-66-ra felhozták a DVTK-t. Még két perc volt hátra, de fordítani a vendégek nem tudtak. Koch Dóra keze nem remegett meg büntetőnél. Boros Julcsi érett játékkal értékesítette lehetőségeit, így három egységnél közelebb a DVTK nem került. A 79-73-as végeredményt Cheridene Green és Mérész Beatrix büntetői alakították ki.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés