Hirdetés
Archivum

Óriási csatában nyert a DVTK Szekszárdon:

:

Hirdetés

Szombaton a hazai élvonal 20. fordulójában az alapszakasz végeredménye szempontjából kulcsfontosságú rangadóra került sor, melyen az Aluinvent DVTK 72-67-es gyõzelmet aratott az Atomerõmû KSC Szekszárd otthonában. Ezzel óriási lépést tett az alapszakasz második helye felé a DVTK.

Két rendkívül lelkes szurkolótábor elõtt dobták fel a labdát a telt házas szekszárdi csarnokban. Az alapszakasz második helye szempontjából kulcsfontosságú meccset a DVTK kezdte jobben, 9-3-as elõnybe került az elsõ percekben. A folytatásban felzárkózott a KSC és innentõl sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A miskolci együttes 17-15-ös elõnyérõl induló második szakaszban 28-27 után 11-2-es sorozattal a Szekszárd ragadta magához a kezdeményezést. Az ekkor megszerzett elõnyébõl 4 pont a félidõig megmaradt.

A 40-36-os nagyszünetben mindkét oldalon egy-egy extra dobóteljesítményt láthattunk. A szekszárdiaknál Bishop 15, a DVTK-nál Walker-Kimbrough 12 egységnél járt. A lepattanókat a KSC szedte jobban, de volt 10 eladott labdája melybõl a DVTK tudott építkezni. A harmadik negyed elsõ felében szintén fej-fej mellett haladt a két csapat, majd fokozatosan a DVTK fölénye rajzolódott ki. Eközben ráadásul hosszú percekre elveszítette a Szekszárd Bishop-ot. A DVTK 9-2-es sorozat végén már 54-46-ra ment.

Felzárkózott a lepattanók terén a miskolci gárda és ki kell emelni a második 20 perc hat szerzett labdáját. Extra védekezést láthattunk, miközben támadásban a Medgyessy, Szabó kettõs lépett elõ vezérré. Ketten együtt 19-et szereztek csapatuk 36 pontjából. Az 54-46-ról induló záró szakaszban 62-50-re ellépett a DVTK, de innen a Szekszárd felzárkózott. A hajrában 64-63-nál több labdája is akadt a fordításhoz a hazaiaknak. Ezzel nem tudtak élni, így végül a DVTK megszerezte az értékes idegenbeli gyõzelmet.

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd – Aluinvent DVTK 67-72 (19-20, 21-16, 6-18, 21-18)

Statisztika

Hirdetés