Hirdetés
Magyarország

Óriási csatában nyert a TFSE-MTK otthonában a Győr és ezzel elődöntős

TFSE-MTK - SERCO UNI Győr 78-85 (18-29, 21-20, 24-13, 15-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A , rájátszás - negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Goda László, Pozsonyi László, dr. Németh Patrik (Bognár Tibor)

TFSE-MTK: Theodoreán 2, Pusztai 18/6, Marshall 25/12, Manis 15/9, Dúl P. 8. Csere: Baa, Hegedűs 7/3, Dúl T. 3.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 34/12, Dubei 3, Török 2, Williams 20, Bach 5. Csere: Varga 4, Nagy, Weninger, Oroszova 8, Dombai 9.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a SERCO UNI Győr javára.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés

A negyeddöntő párharc második mérkőzésén a SERCO UNI-Győr 85-78-as sikert aratott a TFSE-MTK otthonában. Ezzel az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a győriek 2-0-ra nyerték és készülhetnek az elődöntőre, ahol a DVTK HUN-Therm lesz a riválisuk. A TFSE-MTK az 5-8. helyért folytatja. Ott az első ellenfele a E.ON ELTE-BEAC lesz.

A mérkőzés elején felváltva estek a találatok. Theodorán Alexandra és Ty Marshall villanásaival a TFSE-MTK került előnybe, míg erre Bach Boglárka, Aaryn Ellenberg és Dubei Debóra válaszolt, 5-4-re alakítva az eredményt. A két csapat 9-8-ig haladt fej-fej mellett. Ezt követően a Győr az ihletett formában játszó Aaryn Ellenberg vezetésével 8-0-s futást mutatott be és 17-8-ra ellépett. Dúl Panka büntetői törték meg a hazai kosárcsendet, de erre egy Ellenberg tripla érkezett válaszul és 20-10-nél már kétszámjegyűre nőtt a differencia. Ekkor még két perc volt az első negyedből. Ahogy a keddit, úgy ezt a találkozót is pontgazdag játék jellemezte. A TFSE előbb visszakapaszkodott 23-16-ra, majd innen 29-18-ra ellépett a Győr. Így végül 11 pontos differenciáról fordultak a felek a folytatásra. Ty Marshall hét pontjával villámrajtot vett a TFSE a második negyedben és 29-25-re felzárkózott 46 másodperc alatt. Rendkívül fordulatos küzdelem kerekedett. Ezt követően a Győr ismét ellépett 35-27-re, majd Sabina Oroszova két villanása után 39-29-nél újra elérte a 10 egységet a különbség.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

A félidő utolsó öt perce újabb fordulatot hozott. Ezúttal Pusztai Petra és Ty Marshall állt a TFSE-MTK élére, így megfelezte hátrányát a házigazda. Sőt, 41-36-nál volt labdája, hogy még közelebb kerüljön. Ezzel végül élt is. Lauren Manis ugyanis triplát értékesített, amivel 41-39-re hozta vissza csapatát. Volt még egy csavar az első félidőben, innen ugyanis az utolsó másfél percet 8-0-val zárta a Győr. Dombai Réka, Peyton Williams és Aaryn Ellenberg voltak ezen futás pontszerzői. Nagyszünetre 49-39-nél ismét 10 pontra nőtt a különbség. A harmadik etap Ty Marshall hármasával és Dúl Panka villanásával indult, így 49-44-nél újra megfelezte hátrányát a TFSE. A forgatókönyv már-már mondhatjuk a szokásos volt. Innen ugyanis Peyton Williams és Sabina Oroszova révén a Győr lépett el, majd Hegedűs Janka és Pusztai Petra két triplával 55-52-re visszahozta a házigazdát. Az igazi fordulat azonban az volt a harmadik negyed hajrájában, hogy a TFSE-MTK felzárkózása után nem tudott ismét elszakadni a Győr. Jól védekeztek ekkor Dúl Pankáék. Nem engedték könnyű pontokhoz a riválisukat. Hegedűs Janka és Dúl Panka találatai után 60-58-nál hosszú idő után először vezetett is a hazai alakulat.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

A harmadik szakasz hajrájában 62-60-ra fordított a Győr, majd Dúl Terka triplája zárta a negyedet, így 63-62-nél a TFSE-MTK járt előrébb. Extázisban játszottak a hazaiak, akik 24-13-ra nyerték a harmadik 10 percet. Nagy izgalmakat ígért a záró etap, melyet Dombai Réka és Pusztai Petra találatai vezettek fel. A két csapat 70-70-ig fej-fej mellett haladt. Ezt követően Hegedűs Janka duplájával és Lauren Manis triplájával 75-70-es előnyre tett szert a TFSE-MTK. Időt kértek a győriek, de Lauren Manis hárompontosával 78-72-nél elérhető közelségbe került a bravúr a fővárosi együttesnek. Aaryn Ellenberg azonban ismét a győriek élére állt, sorozatban szerzett 8 pontjával 81-78-ra fordítottak a vendégek. Ezzel lélektanilag is megfordult a mérkőzés. Az utolsó két percben többször volt labdája a TFSE-nek, de nem tudott egyenlíteni. Amikor 72 másodperccel a vége előtt Ellenberg triplájával 84-78-ra alakult a találkozó, eldőlt a győztes kiléte. A hajrában már kézben tartotta a meccset a Győr. Végül Ellenberg büntetője zárta az összecsapást. A kiváló irányító 15 pontot szerzet az utolsó 10 percben és ezzel egy év szünet után ismét elődöntőbe jutott a Győr.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés