Hirdetés
Hirdetés
Európa

Óriási egységet mutattak a spanyolok:

:

Fotó: FEB

Hirdetés

Szombaton érkezett a hír, hogy a spanyol válogatott edzőtáborában Alba Torrens és Tamara Abalde PCR-tesztje pozitív lett, így az olaszok elleni felkészülési találkozót törölték is. Az Európa-bajnokság címvédője rendkívül nehéz helyzetbe került a csütörtökön kezdődő kontinenstorna előtt. A csapat bevethető tagjainak szombati edzése igencsak érzelemdús volt, de a beszámolók szerint komoly egységet mutattak a játékosok.

Jorge Garbajosa, a spanyol szövetség elnöke az eset után a játékosokkal és a stábtagokkal beszélt. Később pedig egy nyilvános videóüzenetet is közzétett.

A legfontosabb jelenleg, hogy a pozitív teszteredményt produkáló játékosaink is jól vannak. Személyesen is elmondtam nekik, de itt is szeretném kiemelni: a FEB minden támogatását élvezik. Mindenben számíthatnak ránk. A csapat higgadtan fogadta a helyzetet. A második buborékkal felkészültünk arra, hogy mások is csatlakozhatnak a versenyző csapathoz. Ezúton is köszönöm az elköteleződésüket, hogy itt vannak és elszántak, hogy bármikor segítsenek társaiknak.

– mondta Jorge Garbajosa, aki megköszönte a FIBA és az olasz szövetség együttműködését. A sportvezető igyekezett optimistán tekinteni a jövőbe.

“A játékosok, az edzők egységesek. Tudtuk, hogy ilyen sajnos megtörténhet az Európa-bajnokság előtt bármelyik válogatottal. Velünk történt ez meg, de a csapat sokszor bizonyította, hogy nehéz helyzetekben még erősebb és ez most a legnehezebb helyzetek egyike. A célok azonban nem változtak. Az első naptól kezdve szeretnénk a legmagasabb szintű teljesítményt nyújtani és biztos vagyok benne, hogy meg is fogjuk tenni.”

Valenciában a szombati edzést megelőzően a csarnok előtt szurkolók várták a játékosokat és vastapssal köszöntötték őket. A foglalkozáson Lucas Mondelo a higgadtságra helyezte a hangsúlyt.

A helyzet komolyságát nézve elsősorban nyugalmat akartam közvetíteni. A célok nem változtak, de minden eddiginél nagyobb szükségünk van a szurkolóink támogatására. Jó Európa-bajnokságunk lesz és a végén ünnepelni fogunk. Ez egy újabb nehézség, kihívás, amit le kell küzdenünk.

– összegzett a spanyol szövetségi kapitány.

Hirdetés