Hirdetés
Magyarország

Óriási fordulatok után nyert a TFSE a Vasas otthonában

Vasas Akadémia - TFSE-MTK 66-69 (14-25, 13-17, 19-11, 20-16)

Bajnokság, 10. forduló
VASAS Pasarét Sportcentrum, Budapest
Földházi T., Lengyel Á., Dr. Oláh M. (dr. Gincsai J.)

Vasas Akadémia: Bach 8/3, Papp 21/9, Heljic 5/3, Tóth 5, Madár E. 8. Csere: Smailbegovic 3/3, Dúl T. 2, Pusztai, Szerencsés, Salamon 6, Madár K. 8, Radócz.

TFSE-MTK: Theodoreán 3, Tapley 9/3, Jenkins 15/3, Király 4, Dúl P. 11/3. Csere: Baa 14, Pavel 6, Németh 7.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójának fővárosi rangadóján a TFSE-MTK 69-66-os sikert aratott a Vasas Akadémia otthonában. Emlékezetes küzdelmet láthattunk, mely során minden erejüket mozgósították a csapatok. A második negyedben 23 ponttal is vezetett a TFSE. A záró szakaszban azonban fordított a Vasas. Az utolsó percekben viszont a TFSE tudott higgadtabb, pontosabb lenni és végül megszerezte a győzelmet.

Az elmúlt három mérkőzését megnyerte mindkét gárda, így kifejezetten jó formában lévő együttesek fővárosi rangadóját követhettük. A közönség meghálálta az elmúlt hetek jó teljesítményét, telt ház előtt dobták fel a labdát. A tét a Magyar Kupa részvételről is szólt. A nyolcas döntőben a győztes gyakorlatilag biztosította a helyét. Ja’Tavia Tapley és Dúl Panka találataival rögtön az első percben magához ragadta a kezdeményezést a TFSE. Bach Boglárka és Sara Heljic révén azonban 5-5-nél egyenlített a Vasas. A következő percekben sem alakult ki nagy különbség. Amikor Papp Dia triplája célt ért, az eső egyed felénél még 10-10 állt az eredményjelzőn. Innen viszont a vendégek akarata érvényesült. Magyar Bianka együttese 9-1-es futással 19-11-re szakadt el. Ekkor Milos Pavlovics időkérése állította meg a játékot. Kiemelkedően teljesített támadásban a TFSE, amikor az időkérés alatt a statisztikára pillantottunk, azt láthattuk, hogy a duplákat tekintve 8-ól 7 kísérlete cél ért a vendég gárdának. A játék képe a negyed végére sem változott. 10 perc után végül 25-14 állt az eredményjelzőn. A TF-nél Dúl Panka, Németh Alma és Baa Dominika is 6-6 pontnál járt. A Vasas legeredményesebbje az 5 pontos Papp Dia volt.

Fotó: Vasas Akadémia

A második szakasz elején közel két percig nem találtak be a csapatok. Óriási kérdés volt, hogy melyik oldal tud új lendületet venni. Ez a TFSE-nek sikerült Ja’Tavia Tapley négy pontjával. Közel hat percet kellett várni a Vasas első pontjaira, mely 31-14 után Sara Heljic nevéhez fűződött. Erre azonban Chanise Jenkins egy triplával válaszolt, így 34-16-nál hazai időkérés miatt állt a játék. A félidő hajrájához közelítve 39-16-nál már a 23 pontot is elérte a differencia. Ekkor közel három volt vissza a nagyszünetig és a Vasas egy pillanatra nem adta fel. Baa Domnika tripláját követően még 42-30-as állást rögzíthettünk. Innen viszont Papp Dia öt pontjával és Salamon Zsófia duplájával 42-27-re szépített a házigazda. Papp Dia már 12 egységnél járt ekkor. A Vasas az első 20 percben a 39 mezőnykísérletéből 10-et értékesített. A TFSE pedig 28-ból 15-öt. Emellett a vendégeknél kilenc kihagyott büntetőt is feljegyezhettünk és ennek jelentősége a harmadik negyedben felértékelődött.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Tóth Orsolya duplájával a harmadik szakaszt ott folytatta a Vasas, ahol a másodikat befejezte. Ez már egy 9-0-s futás volt. A TFSE kosárcsendjét Ja’Tavia Tapley törte meg, de erre Nadia Smailbegovic egy triplával válaszolt. 44-32 után hosszú percekre befagyott az eredményjelző. A folytatást Madár Eszter és Elly Pavel találatai határozták meg. A TFSE sokáig őrizte kétszámjegyű előnyét. Végül büntetőt követően a lepattanóért folyó harcban egy könyökös Elly Paveltől sportszerűtlen faultot ért. Ez a center negyedik hibája volt és utána Madár Kata dobhatott büntetőket. Ezek célt értek, így 48-40-nél hosszú idő után a lélektani 10 pont alá zárkózott Vasas. Rendkívül intenzív találkozót láthattunk. Óriási erőket mozgósítottak a csapatok. Dúl Panka egy duplával 50-40-nél visszaállította a TFSE nagyobb előnyét. Innen azonban a második negyedhez hasonlóan a hajrá a Vasasnak sikerült jobban. Bach Boglárka, Dúl Terka és Papp Dia voltak ezen sorozat pontszerzői. A legszorosabb állást 51-46-nál regisztrálhattuk. A harmadik 10 percet Chanise Jenkins zárta, amivel 53-46-ra módosította az állást.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

A negyedik negyed óriási izgalmakat és fordulatokat tartogatott. Nem telt el másfél perc, amikor 53-52-re felzárkózott a Vasas Papp Dia, Tóth Orsolya és Salamon Zsófia pontjaival. Erre Baa Dominika és Theodoreán Alexandra felelt a TFSE-től, így 57-52-nél ismét megugrottak a vendégek. A Vasas egy pillanatra nem adta fel. Papp Dia és Madár Kata az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva nem csak felhozta, de 58-57-nél vezetéshez jutatta csapatát. A 35. percben először járt előrébb a Vasas. Sokat kivett a hazaiakból ez a felzárkózás. A TFSE Chanise Jenkins 2+1-es helyzetével visszavette a kezdeményezést. Ezt az előnyt pedig Baa Dominika négy ponttal erősítette meg. Az utolsó négy percbe 64-58-ról érkeztek a felek. Óriási küzdelem folyt a pályán. Közel két percig nem találtak be a csapatok. Madár Kata duplája és Chanise Jenkins büntetői után az utolsó perchez 66-60-ról érkezett a meccs. Itt Bach Boglárka triplája nyílttá tette a küzdelmet. Király Andrea és Németh Alma higgadt büntetőzéssel viszont nem engedte kicsúszni a TFSE kezéből a végjátékot. A 69-66-os végeredmény Papp Dia hármasa alakította ki.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Hirdetés