Hirdetés
Archivum

Óriási játékosmozgások az átigazolási határidõ lejárta elõtt:

:

Hirdetés

A napokban egy többlépcsõs játékosmozgásra került sor a Kassa és a Jekatyerinburg között, mely ismét megkavarta az állóvizet a nõi kosárlabda EuroLigában és egyben magyarázatot adott arra, hogy Crystal Langhorne-t miként tudta szerzõdtetni a szlovák bajnok.

Nézzük idõrendi sorrendben az eseményeket. A Jekatyerinburgnál Agnieszka Bibrzycka bejelentette, hogy gyermeket vár, ezért már haza is tért Lengyelországba. Az orosz óriásklubnak emiatt szüksége volt erõsítésre, ezért bejelentkeztek Zuzana Zirkováért, a Kassa szlovák válogatott klasszisáért. Végül rövid egyeztetés után, megfelelõ anyagi kondíciókkal a szlovákok továbbadtak sztárjukon, aki tegnap már Jekatyerinburgban edzett.
 

A Kassa Charde Houston elküldésének és a fenti tranzakcióból származó kedvezõbb anyagi helyzetének köszönhetõen egy igazi klasszist szerzõdtetett, Crystal Langhorne személyében. Errõl az igazolásról már hétfõn be is számoltunk. Itt azonban nem álltak meg a kassaiak, megszerezték a VICI Aistes-tõl a litvánok nagy tehetségét Marina Solopovát. A 21 éves játékos az EuroLiga alapszakaszában 11.5 pontot átlagolt. Solopova igazán nagy mérkõzése a Tarbes ellen volt az utolsó fordulóban, ahol 28 pontot szerzett, de ezt megelõzõen a Prága ellen is 20 pont került a neve mellé.
 

„Vasárnap kaptunk egy ajánlatot a Jekatyerinburgtól, hogy engedjük el Zirkovát. Rövid mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy nem engedjük el meghatározó játékosunkat, a csapatunk lelkét. Kétszer is visszautasítottuk az oroszokat, mivel tudtuk, hogy távozása katasztrófa lenne számukra. Vasárnap este azonban egy olyan vonzó ajánlatot kaptunk, amit nem lehetett visszautasítani. Anyagilag mind a klubnak, mind a játékosunknak nagyon kedvezõ volt.” – mondta az átigazolás körülményeirõl Daniel Jendrichovsky, a csapat ügyvezetõje a FibaEurope honlapjának.

Hirdetés