Hirdetés
Magyarország

Óriási küzdelemben, hosszabbítás után nyert a Vasas a TFSE-MTK otthonában

TFSE-MTK - Vasas Akadémia 74-82 (17-21, 9-9, 24-10, 16-26, 8-16)

Bajnokság, 21. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Földházi T., Nyilas I,, Sörlei A. (Gorka Sz.)

TFSE-MTK: Theodoreán 7/3, Tapley 9, Jenkins 18/6, Király, Dúl 5/3. Csere: Herman, Pavel 19, Németh 16, Burján.

Vasas Akadémia: Heljic 4, Papp 18/9, Pusztai 22/3, Tóth 10, Madár E. 8. Csere: Bach 5/3, Budácsik 2, Smailbegovic 13/9, Salamon.

Fotó: Vasas SC

Hirdetés

A bajnokság 21. fordulójának fővárosi rangadóján a Vasas Akadémia hosszabbítás után 82-74-re legyőzte a TFSE-MTK gárdáját.

Papp Dia és Ja’Tavia Tapley találata vezette fel a játéknap rangadóját, mely a rájátszásba jutásért zajló versenyfutásban kulcsfontosságú szerepet töltött be. A Vasas Pusztai Petra és Tóth Orsolya pontjaival kisebb lépéselőnybe került az első percekben, de Chanise Jenkins és Dúl Panka tripláival gyorsan visszakapaszkodott az ezúttal is Süle Krisztina nélkül felálló TFSE. 10-10 után azonban ismét a Vasas került fölénybe. Bach Boglárka és Nadija Smailbegovic is betalált távolról, amivel Milos Pavlovic együttese 21-12-re elszakadt. Innen a negyed hajrájában szépített a TFSE. Theodoreán Alexandra triplájával alakult ki az első szakasz 21-17-es eredménye. A Vasas a 15 kísérletéből 9-et értékesített mezőnyből, míg a TFSE 16-ból 6-ot. Ugyanakkor a lepattanókban 10-6-ra vezettek a hazaiak. A második szakasz első találatát még Németh Alma szerezte. Innen azonban 28-20-ra elszakadt a Vasas. Magyar Bianka időkérése után Ja’Tavia Tapley büntetői törték meg a hazai kosárcsendet.

A második negyed pontszegény, rendkívül küzdős játékot hozott. Az első szakaszhoz hasonlóan az utolsó 2-3 perc a TFSE-nek sikerült jobban. 30-22 után Elly Pavel határozott játékával és jó büntetőzésével 30-26-ra felzárkóztak a hazaiak. A félidei statisztika reális képet festett a játékról, a TFSE 30-ból 7-et, míg a Vasas 35-ből 13-at értékesített mezőnyből. A házigazdánál Ja’Tavia Tapley és Chanise Jenkins járt 7-7 egységnél, míg a Vasasnál a 8 pontos Tóth Orsolya volt a legeredményesebb. A harmadik negyedet Papp Dia és Elly Pavel kosárváltása vezette fel. Óriási kérdés volt, hogy melyik gárda akarata érvényesül ebben a periódusban. Németh Alma két találatával, illetve Elly Pavel újabb villanásával 34-34-nél egyenlített a TFSE. Ekkor Milos Pavlovic rendelte magához tanítványait. Három perc alatt majdnem annyi pontot jegyzett a TFSE, mint a második negyedben összesen. Ezt követően is lendületben maradtak a hazaiak, Németh Alma duplájával a vezetést is átvették 36-34-nél.

A harmadik negyed utolsó három percében a TFSE fölénye rajzolódott ki. 38-36 után 8-0-s sorozatot láthattunk a házigazdától, amivel 46-36-nál 10 pontos előnyt épített fel. Ez 34-28 után összességében egy 18-2-es széria volt. Az ekkor kialakult különbség a játékrész végéig megmaradt a felek között. A negyedik negyednek 50-40-ről vágtak neki a csapatok. Chanise Jenkins és Németh Alma is 8-8 pontot szerzett a harmadik 10 percben. A Vasas azonban egy pillanatra nem adta fel és új lendületet tudott venni. Az első három percben nem találtak be a hazaiak és ez idő alatt 50-47-re felzárkózott Milos Pavlovic együttese. Németh Alma ugyan megtörte a TFSE kosárcsendjét, de 52-49-nél már így is hazai időkérés állította meg a játékot. Hullámzó játékrész alakult ki. 56-49-re, majd 62-53-ra is elszakadt a TFSE. Ekkor azonban még négy perc volt vissza a rendes játékidőből.

Sara Heljic két találatával kezdte meg a felzárkózást a Vasas, majd Madár Eszter 62-59-re hozta fel a vendégeket. A TFSE sem hagyta magát és az utolsó percbe érve még 66-61-re újra ellépett. A végjátékban viszont Papp Dia triplájával és Pusztai Petra duplájával kiegyenlített a Vasas, így 66-66-ról jöhetett a hosszabbítás. A ráadás első találata Elly Pavel nevéhez fűződött, eközben a Vasas bosnyák válogatott játékosa Sara Heljic térdsérülést szenvedett és le kellett cserélni. A nehéz helyzet ellenére a Vasas Papp Dia triplájából új erőt meríthetett, majd innen Madár Eszter és Pusztai Petra erősítette meg a vendégek előnyét. Lélektanilag óriási fölényben volt ezzel a Vasas. A TFSE még 75-73-ra felzárkózott, de erre válaszul az extraklasszis vezérként csapata élére álló Papp Dia egy újabb triplát értékesített. A hosszabbítás összességében végig a Vasasé volt, mely 82-74-es sikert aratott és lépéselőnybe került a rájátszásért zajló versenyfutásban.

Hirdetés