Hirdetés
Magyarország

Óriási küzdelemben verte a Vasas a TFSE-t

Vasas Akadémia - TFSE-MTK 53-49 (10-11, 16-11, 18-17, 9-10)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 10. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Nagy Viktor, Földesi Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (Németh Csaba János)

Vasas Akadémia: Nunn 15, Papp 12, Tóth 2, Pardee 5/3, Madár E. 5. Csere: Budácsik 6, Smailbegovic 4, Szerencses 4, Salamon, Madár K.

TFSE-MTK: Theodorean 2, Hegedűs 2, Dúl P. 16/3, Manis 12/3, Dúl T. 3. Csere: Pusztai, Németh 2, Marshall 12.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójában a Vasas Akadémia 53-49-re legyőzte a TFSE-MTK csapatát. Ezzel a Vasas Akadémia is megszerezte ötödik sikerét az idei szezonban.

Schaquilla Nunn 2+1-es mgeoldására Lauren Manis válaszolt a mérkőzés elején. Az előzetes várakozásoknak megfelelően egy kemény, küzdős meccs kerekedett. Sokáig három pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Az első szakasz hajrájához közeledve 10-5-re elszakadt a Vasas, de innen Ty Marshall, Lauren Manis és Dúl Terka révén egyenlített a TFSE. Sőt, a negyed végjátékában Dúl Panka is eredményes volt büntetőből. 10 perc után 11-10 állt az eredményjelzőn és a TFSE vezetett. A játék képe a második negyedre sem változott. Dúl Panka ismét büntetőből talált be, amivel 13-10-es előnyhöz juttatta csapatát. Erre azonban Papp Dia és Nadija Smailbegovic válaszolt, így visszavette a kezdeményezést a Vasas.

Fotó: Vasas Akadémia

A második szakasz feléhez érkezve Papp Dia és Schaquilla Nunn villanásaival tartotta a pár pontos vezetését a Vasas. Tette mindezt úgy, hogy a félidőig egyetlen távoli kísérlete sem ért célt a 10-ből. A legnagyobb különbséget 21-15-nél jegyezhettük fel. Erre azonban a sérülés után visszatérő Németh Alma és Dúl Terka válaszolt, amivel 21-19-re feljött a TFSE. Sőt, Dúl Panka és Theodoreán Alexandra büntetői már a vendégeknek hoztak vezetést. Hasonó volt a forgatókönyv, mint az első negyedben. Azzal a nagy különbséggel, hogy ezúttal a TFSE fordítását követően még két perc volt a szünetig és maradt ideje rendezni a sorokat a Vasasnak. Végül Schaquilla Nunn, Papp Dia és Szerencsés Tamara révén 26-22-re elszakadtak a hazaiak. A Vasasnál a 38 mezőnykísérletből 11 volt sikeres, míg a TFSE-nél 26-ból 6. A harmadik negyed első percében nem találtak be a csapatok, majd a Vasas Schaquilla Nunn révén tudta növelni az előnyét. A folytatást Ty Marshall és Budácsik Dorka kosárváltása jellemezte. Mind a ketten kétszer-kétszer villantak meg. Ez egyben azt is jelentette, hogy a 4-6 pontos előnyét tartotta a Vasas. Magyar Bianka 33-26-nál kért időt, de a folytatásban Nadija Smailbegovic duplája után a 10 egységet is elérte a differencia.

Fotó: Vasas Akadémia

A rendkívül küzdős mérkőzésen 38-28 után a harmadik negyed utolsó négy percében igyekezett új ritmust venni támadásban a TFSE. Ty Marshall és Hegedűs Janka 39-34-nél megfelezte csapata hátrányát. Marshall a harmadik negyedben egymaga 8 pontot szerzett. Úgy nézett ki, hogy ekkor érvényesíteni tudja játékát a TFSE. Lauren Manis és Dúl Panka 41-39-re hozta fel a vendégeket. Erre azonban Katrina Pardee triplája érkezett válaszul, ami a Vasas első és egyetlen sikeres hárompontosa volt ezen az estén. A hazaiak szempontjából a legjobbkor. A negyed végén így 44-39-re ment Milos Pavlovic gárdája. A záró szakaszt Tóth Orsi duplája vezette fel. Erre Dúl Panka felelt, majd Papp Dia villant meg. 48-41-nél hosszabb időre befagyott az eredményjelző. Úgy nézett ki, hogy ezen 5-7 egység között állhat be a differnecia. 52-45 után azonban Lauren Manis triplájával még visszahozta az esélyeit a TFSE. Több mezőnykosár már nem született a meccsen. Az utolsó három percbe érve Dúl Panka büntetője 52-49-re módosította az eredményt. Mindkét oldalon kimaradtak a lehetőségek. A TFSE-nek az egyenlítésre, a Vasasnak a meccs lezárására volt több labdája. Ahogy telt az idő, egyre közelebb került a hazai siker. Schaquilla Nunn büntetője alakította ki a 53-49-es eredményt.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés