Hirdetés
Archivum

Óriási lehetõség kapujában a Lyon:

:

Hirdetés

Tovább erõsödhet a lyon-i nõi kosárlabda a kövezkezõ években. Az ismert korábbi profi kosárlabdázó Tony Parker nevével fémjelzett tulajdonosi kör ugyanis egy igen komoly partnerre talált.

Fotó: lyonasvelfeminin.com

Fotó: lyonasvelfeminin.com

Szombaton egy nagyszabású sajtótájékoztatón látványos külsõségek közepette jelentették be, hogy a Lyon labdarúgócsapatát, az L’Olympique Lyon-t birtokló OL Groupe, illetve a mögötte álló üzletember Jean-Michel Aulas tulajdonrészt vásárol Tony Parker kosárlabda csapataiban. Az Asvel férfi együttesében 25%-ot, míg a közelmúltban francia bajnoki címet szerzõ Lyon Asvel féminin nõi csapatban 10%-ot.

A nagyszabású üzlet összesen 3.7 millió eurós befektetést jelent az OL Groupe részérõl a kosárlabdába, ebbõl 3.4 millió euró a férfi klub tulajdonrésze és 300000 euró a nõi csapaté. “A francia kosárlabdázás legnagyobb volumenû üzletét kötöttük meg. Ha valaki 5 évvel ezelõtt ezt mondja nekem, nem hittem volna el. Történelni nap a mai.” – mondta Tony Parker.

A felek között megköttetett együttmûködés lényegében Lyon és környékének sportéletét egy irányba tereli a tulajdonosok együttmûködésének következtében. Ezen felül pedig Tony Parker is segíti a labdarúgó klub munkáját. Elsõsorban az amerikai és az ázsiai piacokon az NBA-n keresztül szerzett tapasztalatával, kapcsolataival.

A nõi klubot Marie-Sophie Obama ügyvezetõ képviselte az eseményen. “Amikor megérkeztünk a klubhoz, akkor egy kis pont voltunk Lyon sportéletében. Ez a megállapodás segít, hogy optimistán tekintsünk a jövõbe céljaink elérése felé.” – mondta a sportvezetõ.

Hirdetés