Hirdetés
Magyarország

Óriási lépés a Final Four felé: 28 pontos előnyt épített fel a Sopron az Euroliga negyeddöntőben

LDLC ASVEL Feminin - Sopron Basket 66-94 (20-20, 12-25, 14-23, 20-26)

Euroliga negyeddöntő 1. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Vuckovic, Jevtovic, Baloun (Kratschmer)

LDLC ASVEL Feminin: Fauthoux 5/3, Johannes 3, Crvendakic 14, Raincock-Ekunwe 6, Plouffe 14/6. Csere: Chevaugeon 7/3, Tanqueray 9/9, Ciak 6, Jocyte 2.

Sopron Basket: January 6, Fegyverneky 5/3, Williams 14/6, Brooks 19/3, Határ 10. Csere: Walker 15/3, Krajisnik 15/3, Czukor.

Hirdetés

Óriási lépést tett az Euroliga Final Four elérése felé a Sopron Basket. A negyeddöntő első mérkőzésén a soproni csapat 94-66-ra legyőzte az LDLC ASVEL Feminin együttesét, így kiváló pozícióból várja a párharc pénteki folytatását.

Idén rendhagyó módon oda-visszavágós kuparendszerű formában rendezik a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőit. A szerdán és pénteken megvívott mérkőzések összesített eredménye alapján dől el a továbbjutó kiléte. Ebben a versenyhelyzetben minden pontoknak lehet jelentősége. Valamivel a Lyon kezdett élesebben, két és fél perc alatt 7-2-es előnyre tett szert a francia gárda. Gáspár Dávid 11-6-nál időt kért és ezt követően Fegyverneky Zsófia, illetve Gabby Williams egy-egy triplájával megkezdte a felzárkózást a Sopron. Nem sokat kellett várni a vezetés megszerezésére sem. A játékrész hajrájában 17-14 után Megan Walker és Fegyverneky Zsófia pontjaival 20-17-re fordított a magyar csapat, mely ekkor már érezhetően átvette az irányítást. Az is belefért, hogy Williams és Határ Bernadett is két-két faultnál járt.

Fotó: Tóth Zsombor/ Sopron Basket

Az első negyed végén egy triplával 20-20-nál még egyenlített a Lyon, majd a második etap elején két büntetővel átvették a vezetést. A mérkőzést meghatározó futást 22-20 után rögzíthettük. A Sopron egyre jobban szigorodó védekezése mellett a félidőig 12 labdát adott el a Lyon és a második negyedben hét percen át mindössze egy mezőnykosarat értékesítettek, amit a korábbi soproni játékos Aleksandra Crvendakic jegyzett. Ez idő alatt 37-24-re lépett el Gáspár Dávid együttese. A félidőig Gabby Williams 11, míg Jelena Brooks 10 egységig jutott. A hajrában még 43-32-re visszajött a Lyon, de az lélektanilag kulcsfontosságú volt, hogy 10 egység alá nem kerültek. Ha lélektan, akkor ki kell emelni az utolsó másodpercekben Fegyverneky Zsófia dupláját, ami végül kialakította a félidei 45-32-es állást. Óriási kérdés volt, hogy a harmadik negyed első perceiben merre indul el a csata. Helena Ciak ismét visszahozta 11 pontra a Lyon-t, majd jött Gabby Williams triplája és Megan Walker duplája, amivel 50-34-re módosult az állás.

Fotó: Tóth Zsombor/ Sopron Basket

Uralta a mérkőzést a Sopron. A harmadik negyed második felében 20 egység fölé nőtt a differencia a felek között. Brooks triplája után 57-36-nál lépte át ezt a határvonalat az előny, ami a játékrész végéig már meg is maradt. Az utolsó 10 percnek 68-46-ról futottak neki a csapatok. Egy pillanatra nem lankadt a figyelem, miután ilyen lebonyolítás mellett nézni kellett a különbséget. Williams, Határ és January két perc alatt 75-re növelte a Sopron szerzett pontjainak a számát. Nem sokat kellett várni és 79-48-nál már 30 pont feletti differencia szerepelt a jegyzeteink között. Végül itt állt be a különbség a két gárda között. Gabby Williams bravúros dudaszós találata alakította ki a 94-66-os végeredményt. Ez volt a klasszis légiós 24. pontja, amivel a mezőny legeredményesebbje lett. A Sopron igen kedvező pozícióból 28 pontos előny birtokában várhatja az oda-visszavágós párharc péntek esti folytatását.

Fotó: Tóth Zsombor/ Sopron Basket

Hirdetés