Hirdetés
Archivum

Óriási lépést tett az alapszakasz megnyerése felé a Tarbes



:

:

Hirdetés

Szerdán egy a Francia Bajnokság március 6-ra kiírt 20. fordulójából elõrehozott találkozón a Tarbes legyõzte a Bourges együttesét és ezzel óriási lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

Az alapszakasz szempontjából sorsdöntõ összecsapás várt a csapatokra. A Tarbes 16 gyõzelemmel és 1 vereséggel vezette a feldobás elõtt a Francia Bajnokságot, míg a Bourges 15 gyõzelemmel és két vereséggel állt a második helyen.

Mivel e két gárda mögött elhelyezkedõ együttesek nem képviselnek hasonló szintû játékerõt, így a bajnokság ezen szakaszára egyértelmûvé vált, hogy a két hölgykoszorú egymás között dönti el az alapszakasz elsõség és várhatóan a bajnoki cím kérdését is.

Rendkívül fordulatosra sikeredett a rangadó. A tétnek megfelelõen kezdett a Tarbes, Fatimatou Sacko, Isabelle Yacoubou-Dehoui és Anne Breitreiner pontjaival 12-4-re elhúztak a hazaiak. Pierre Vincent-nak így hamar bele kellett nyúlnia meccsbe, egy alacsonyabb szerkezetre váltott és a pályára küldte a gyorsaságáról ismert Anäel Lardy-t. Lardy meghálálta a bizalmat, 6 pontjával a negyed végére 21-19-re zárkózott fel a Bourges.

A második negyedre szigorítottak a védekezésen mindkét oldalon, ennek megfelelõen az ebben a mûfajban erõsebb vendég gárda vezetett a szünetben, igaz csak két ponttal 33-35-re.

A harmadik 10 perc elképesztõ fordulatokat tartogatott. A Tarbes egy 12-0-s rohanással óriási elõnyre tett szert, de hiába tûnt úgy a kívülállóknak, hogy eldõlt a találkozó, a bourgesiak ezt másként gondolták. Az utolsó 2 percben egy 9-3-as futással visszajöttek a találkozóba, így végül csak 47-46-os hazai vezetéssel érkezett el a negyedik 10 perc.

A negyedik negyed elején Yacoubou-Dehoui és Breitreiner vezetésével 60-50-re ismételten ellépett a Tarbes, de a Bourges számára még innen is volt visszaút. Ndongue és Styliani Kaltsidou 4 pontosra faragta a különbséget, de 60-56 után már megtorpantak a vendégek. A végjátékban jobban koncentrált a Tarbes és végül megérdemelten nyert. François Gomez együttesének innentõl nincs más feladata, mint hozni a kötelezõ gyõzelmeket és akkor alapszakasz elsõként várhatja a folytatást.

A rangadón kiemelkedõt nyújtott Isabelle Yacoubou-Dehoui. A remek fizikai adottságokkal rendelkezõ center dupla-duplát ért el, 26 pontjával és 12 lepattanójával.

A Bourgesnál 14 pontjával Styliani Kaltsidou bizonyult a legjobbnak. A görög játékos azonban a végjátékra elfáradt és döntõ szituációkban hozott rossz döntéseket.

Eredmény

TARBES – BOURGES 66-58 (21-19, 33-35, 46-47)

A tovább mögött a találkozó utolsó 5 perce megtekinthetõ VIDEÓN…



5 dernières minutes TARBES – BOURGES
Uploaded by TVTGB. – Check out more sports and extreme sports videos.

Hirdetés