Hirdetés
Archivum

Óriási siker Elena Delle Donne ifjúsági könyve:

:

Hirdetés

Az elmúlt esztendõben Elena Delle Donne két könyvet adott ki. Ezek közül az életrajzi ihletésû ifjúsági regénye az ünnepi idõszakban óriási siker lett.

Fotó: Elena Delle Donne Instagram - instagram.com/de11edonne/

Fotó: Elena Delle Donne Instagram – instagram.com/de11edonne/

Elena Delle Donne mindkét könyvében saját életének, útkeresésének tapasztalatait igyekszik megosztani fiatal közönséggel. Ebbõl az Out of Bounds címet viselõ kifejezetten kisgyermekeknek szól, akiket megpróbál bevezetni a sportágba. A My Shot címû viszont már kamaszokat és náluk is valamivel idõsebbeket szólít meg. Ez a regény az Amazonnál decemberben az ünnepi idõszakban „No. 1 Best Seller”-ként az egyik legkeresettebb ifjúsági kiadvány lett.

Fotó: Elena Delle Donne Instagram - instagram.com/de11edonne/

Fotó: Elena Delle Donne Instagram – instagram.com/de11edonne/

Érdemes néhány mondatban bemutatni a rendkívül jó stílusú, szórakoztató és tanulságos kiadványt. Elena Delle Donne egyetemi éveinek kezdetére kalauzol el minket. Egy olyan fiatal felnõtt inspiráló történetét ismerhetjük meg, aki a nõi kosárlabdát tekintve a UConn álomszerû ösztöndíját adta fel, hogy a családjával legyen és saját életét, céljait is tisztázni tudja magában.

Delle Donne-ról köztudott, hogy az egyetemi tanulmányai elején otthagyta a UConn szakmai programját. Nem tudott elszakadni otthonától és súlyosan fogyatékos testvérétõl Lizzie-tõl, aki Little-kórban szenved. Újszülött kori agysérülés miatt képtelen önállóan mozogni, emellett süket és vak, miközben az autizmus jelei is megfigyelhetõek nála.

A könyvben szó esik arról az idõszakról is, amikor Delle Donne-nak elege lett a kosárlabdából. Teljesen kiégett és a röplabda felé fordult. Az erõteljes és motiváló történet fináléját éppen ezzel vezetik fel. Megismerhetjük annak az egyetemi menetelésnek a hátterét, amikor a University of Delaware erõsen közepes gárdáját a legjobb 16 közé (Sweet Sixteen) vezette és a WNBA Draft-ra, illetve a 2015-ös MVP címre is kitér.

Mivel a könyv tavasszal került a boltok polcaira, így a nyári washingtoni WNBA döntõs szereplés már nincsen benne. Ugyanakkor aki szereti a nõi kosárlabdát és egy kicsit érdeklõdik Elena Delle Donne, az egyetemi versenyrendszer vagy a WNBA iránt, annak kötelezõ darab. Egy olyan fantasztikus sportoló történetét ismerhetjük meg, melybõl a szürke hétköznapokon mi is táplálkozhatunk.

Hirdetés