Hirdetés
Európa

Óriási víz árasztotta el a Girona csarnokát



:

:

Hirdetés

Óriási vihar csapott le Gironára és térségére, melynek következtében a Ter folyó gátja is átszakadt. Az első hírek szerint már 11 halálos áldozata van a természeti csapásnak és többen eltűntek. Női kosárlabdához ez úgy kapcsolódik, hogy a víz eldöntötte a Girona csarnokát, ahol az este folyamán a Spar Citylift Girona – Arka Gdynia mérkőzést rendezték volna. A találkozót az eredetileg kiírt időpontban megrendezik egy másik arénában.

Ahogy a lenti képek is mutatják, helyenként egy méter magasan áll a víz a Fontajau arénában. A károk felbecsülhetetlenek. Természetesen ilyen körülmények között az esti mérkőzést sem lehet megrendezni. A két klub vezetői a FIBA munkatársaival egyeztetnek. A Fontajau-ban biztosan nem lesz meccs egy darabig, de felmerült a közelben egy alternatív helyszín, ahogy természetesen a halasztás lehetősége is.

FRISSÍTÉS: A Girona tájékoztatása szerint a találkozót az eredetileg kiírt időpontban, a vihart épségben átvészelő Pavelló Municipal Palau létesítményben megrendezik.

Hirdetés