Hirdetés
Archivum

Örökrangadó Törökországban, Euroligás derbi Oroszországban:

:

Hirdetés

A hétvégén az európai topligákat nézve Törökországban és Oroszországban is kiemelt meccset követhetünk, de a francia, a spanyol és az olasz élvonal is tartogat érdekesnek ígérkezõ csatákat.

Kezdjük beharangozónkat ezúttal Oroszországgal, ahol a Dinamo Kurszk fogadja a Nagyezsda Orenburgot. A két gárda októberi meccse is élvezetes csatát hozott, amikor 86-70-re nyert Orenburgban a Kurszk. Azóta viszont egyre jobban összeáll az orenburgi keret, ráadásul az idõközben új igazolással erõsítõ Kurszk eddig nem futotta ki azt a teljesítményt, amit várni lehetett tõle. Benne van az Orenburgban, hogy a hétközi jekatyerinburgi fellépéséhez hasonlóan éles meccset alakítson ki. Eközben a címvédõ Jekatyerinburgnak nem lesz nehéz dolga. Vasárnap délután az Inventa Kurszk otthonában lépnek pályára.

Törökországban vasárnap rendezik a Galatasray – Fenerbahce örökrangadót. Ez a párosítás még akkor is nagy csata, ha a két gárda most nincs egy súlycsoportban. Mindkét csapatot a héten magyar rivális ellen figyelhettük. Sõt, a Galata jövõ héten Miskolcra érkezik. Tovább fokozza a két klub versenyfutását, hogy március elején a Török Kupa nyolcas döntõjében a négy közé jutásért is egymással mérkõznek majd. Krivacevic Tijana csapata a Botas a Mersin vendége lesz. Rázósabb meccsre, de mégis kötelezõnek tûnõ gyõzelemre készülhetnek. A listavezetõ Cukorova Adanában egy újabb nagy arányú siker reményében lép pályára. A Hatay pedig a Canikot fogadja. Távozói ellenére favorit a Hatay, melynek megmaradt játékosai csütörtökön az Euroligában igen motiváltan játszottak.

Franciaországban is lesz egy Euroligás rangadó, amikor a Carolo Basket a Villeneuve d’Ascq alakulatát fogadja. A Carolo komoly bravúrokat jegyzett a bajnokságban, míg a Villeneuve d’Ascq az Euroligában okozott meglepetést a Schio otthonában elért sikerrel. Jó formában várják a felek ezt a találkozót. Ugyanakkor a hétvége kiemelt meccse mégsem ez lesz, hanem a Lyon – Lattes Montpellier derbi. A címvédõ Bourges két közvetlen kihívójáról beszélünk. Mindkét alakulat jelentõsen megerõsített kerettel szerepel idén. Jelenleg a Lyon mutat jobb formát. Legutóbbi találkozásukkor a Francia Kupában ki is ejtették a Montpellier-t, mely az elmúlt egy hétben bajnoki rangadót bukott a Carolo otthonában és az Európa Kupában is minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyeik a 19 pontos velencei buktájuk után. Az élmezõnybõl a címvédõ Bourges a Landerneau otthonában nem hibázhat.

Spanyolországban a héten komoly változásokat jelentett be a címvédõ Salamanca, de a Quesos El Pastor otthonában minden körülmények között kötelezõ a siker számukra. A Girona sem hibázhat az Al-Qazeres ellen. Az élbolyból a Gernikának lehet rázósabb meccse a Cadi La Seu otthonában. A középmezõnyben a Valencia – IDK Gipuzkoa rangadó, illetve a presztízscsata az Araski és a Ferrol között érdemel kiemelést. Olaszországban a listavezetõ Reyer Venezia a DIKE Napoli mérkõzése került volna a címlapokra. Helyette viszont arról kell beszámolnunk, hogy az ezer sebbõl vérzõ nápolyi együttes visszalépett az élvonal küzdelmeitõl. A Ragusa – Broni ütközet izgalmasnak ígérkezik, míg a Schio-tól az újabb hullámvölgye ellenére elvárás a gyõzelem megszerzése a Torino ellen.

Lengyelországban a múlt heti kupadöntõ után a bajnokságban is összecsap az Energa Toruñ és a CCC Polkowice. Csehországban az USK Praha a Slavia Praha ellen javíthat Euroligás botlásai után. A szlovák felsõházban az MBK Ruzomberok – Young Angels Kosice rangadó jön. Romániában pedig a címvédõ Sepsiszentgyörgy a Brassót látja vendégül.

Hirdetés
Hirdetés