Hirdetés
Magyarország

Orosz csapatot fogad a DVTK:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Az Európa Kupa második fordulójában csütörtökön 18 óra 30 perctől a DVTK vendége az orosz Nika Syktyvkar lesz.

Sok tekintetben különleges mérkőzésre készülhetünk. Új csarnokában első találkozóját a vívja a DVTK. Ez most hivatalosan még tesztesemény, tehát csak az éves bérletet váltó szurkolók léphetnek be Európa legnagyobb összefüggő parketta borítású játékfelülettel rendelkező csarnokába. A csarnokavatás mellett a tét is óriási. A Csata otthonában fontos idegenbeli mérkőzést nyert a DVTK múlt héten az első fordulóban. Egy hazai sikerrel óriási lépést tenne a csoportból való továbbjutás felé.

A felkészülés nem volt ideális a találkozóra. A hétvégén meglepetésre az ELTE-BEAC Újbuda otthonában alulmaradt a DVTK. Az új csarnokban pedig az utolsó építési munkálatok miatt nem tudott edzeni a csapat.

“Igyekeztünk a mögöttünk álló napokban kijavítani azokat a hibákat, amiket a BEAC elleni vereség során elkövettünk. Mindenképp másabb hozzáállás kell ehhez a mérkőzéshez, jobb képet kell mutatnunk, hisz szeretnénk az új otthonunk első találkozóján győztesen elhagyni a játékteret. Erős csapat az orosz, rendkívül magas szerkezetben játszanak, a magyar bajnokságban sem találni ilyen csapatot, így nehéz készülni rájuk.” – fogalmazott Földi Attila vezetőedző a klub honlapján.

Arról már írtunk, hogy az első fordulóban a DVTK a Ludovika-FCSM Csatát múlta felül. A Nika Syktyvkar hazai pályán 76-74-re maradt alul az Orman Genclik csapatával szemben. Az oroszok 20 pontos hátrányból álltak fel, de végül Raisa Musina (21 pont, 10 lepattanó) és Mariia Cherepanova (13 pont, 11 lepattanó) dupla-duplája ellenére nem tudtak fordítani. A bajnokságban viszont veretlenek, a Noginszk, a Krasznojarszk és az Orenburg alakulatát múlták felül.

Ha már az Orenburg szóba került. A Nika Syktyvkar tavaly azzal került a címlapokra, hogy kiejtették az orosz negyeddöntőben a Nagyezsda Orenburgot. Az elmúlt években rendre feljebb lépő gárdát a harmadik helytől és az Euroligától az MBA Moszkva ütötte el. Így kerültek ide az Európa Kupába, de ez is minőségi ugrás az EWBL-hez képest, ahol tavaly döntőt játszottak.

Náluk a legnagyobb szó Raisa Musina megszerzése, aki napjaink egyik legjobb orosz játékosa, a válogatott vezére. Ez az ősz róla is szólhat az Európa Kupában. A keretükben mellette három ismert légiós sorakozik fel. Naignouma Coulibaly-t nem kell bemutatni a magyar szurkolóknak. Hazánkban is sokszor került a figyelem középpontjába. A belga Hind Ben Abdelkader és amerikai Tyasha Harris eddig még nem lépett pályára. A Syktyvkar foglalkoztat három rutinosabb orosz játékost, akik az 1985-87-es generációval válogatott szinten korábban nagy célokért küzdöttek. Ők Tatiana Burik, Mariia Cherepanova és Varvara Psareva.

Egy magas szerkezetű, klasszikus orosz stílust képviselő gárda. Négy 190 cm feletti játékossal dolgoznak. Óriási feladat előtt áll a DVTK, szükség lesz a külső sor extra teljesítményére. Ezt állandó szakértőnk, Károlyi Andrea is kiemelte a nemzetközi játékhét beharangozójában. Ugyanakkor az új csarnok és a hazai környezet adta érzelmi plusz rengeteget jelenthet.

Fotó: MTI/Vajda János

Hirdetés